Nokia N900 controleaza un mini-elicopter de jucarie (Video)

Autor:  | Publicat în:  Nokia 2.142 ori
<b>Nokia N900 controleaza un mini-elicopter de jucarie (Video)</b>Iata ca Nokia N900 stie mai mult decat multitasking si browsing web in Mozilla cu suport Flash... Terminalul poate fi acum folosit drept telecomanda si pentru un mini-elicopter din jucarie, dupa cum puteti vedea in clipul de mai jos: &nbsp; &nbsp;...

Iata ca Nokia N900 stie mai mult decat multitasking si browsing web in Mozilla cu suport Flash... Terminalul poate fi acum folosit drept telecomanda si pentru un mini-elicopter din jucarie, dupa cum puteti vedea in clipul de mai jos:

Evident, exista si limitari, cum ar fi raza de actiune a lui N900: doar 60 de centimetri distanta fata de mini-elicopter. In plus, smartphone-ul trebuie indreptat catre baza micutului gadget zburator si exista si dezavantajul manuirii unui telefon in apropiere elicei, ceea ce poate reprezinta un oarecare pericol pentru parul si fata utilizatorului.

Cum functioneaza aceasta inventie? Pe scurt, N900 este dotat cu un transmitator infrarosu, iar elicopterul PicooZ este controlat via infrarosu, astfel ca terminalul transmite semnalul care de obicei ar fi fost transmis de o telecomanda. A fost nevoie ca un developer sa scrie un program pentru N900, pentru a transforma handsetul in telecomanda, dar mai multe detalii aflati de aici.

Temerarul acestei initiative a folosit un fisier de configurare LIRC in Linux, inregistrand semnalele unei telecomenzi reale si portandu-le pe N900. Pe terminalul Nokia puteti controla directia si nivelul de putere, transmitandu-le catre elicopter via infrarosu. Astfel, veti folosi tasta E pe telefon pentru extra putere de zbor, D pentru mai putina putere de zbor si U, respectiv I pentru a vira la stanga sau dreapta.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×