Nokia pleaca din nou din Germania

841 ori
<b>Nokia pleaca din nou din Germania</b>Gigantul finlandez a anuntat ieri ca doreste sa vanda linia de productie a solutiilor mobile personalizate pentru automobile, aceasta fiind localizata in Bochum, Germania. Vanzarea va fi facuta catre fondul de investitii private Equity Partners GmbH si...

Gigantul finlandez a anuntat ieri ca doreste sa vanda linia de productie a solutiilor mobile personalizate pentru automobile, aceasta fiind localizata in Bochum, Germania. Vanzarea va fi facuta catre fondul de investitii private Equity Partners GmbH si fostul director al diviziei, Razvan Olosu, conform HotNews.ro si Reuters.

Personalul diviziei va fi transferat  noii companii, deci nu se vor mai pierde locuri de munca, in ciuda vanzarii. Nokia doreste renuntarea la aceasta divizie, pentru a intrerupe o activitate de non-productie, desfasurata la Bochum. Compania finlandeza discuta la ora actuala cu Sasken Technologies, cu scopul de a vinde acestei companii softurile de prelucrare dezvoltate la Bochum.

Acordul va fi finalizat in primul semestru al acestui an, dar valoarea tranzactiei nu a fost inca anuntata. Intre timp, presedintele Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo va vizita Germania, pentru a se intalni cu ministrul economiei din landul Renania de Nord-Vestaflia, Christa Thoben. Aceasta vizita nu inseamna ca Nokia va renunta la planurile sale de inchiderea a fabricii din Bochum si de mutare a productiei din Romania, ci doar faptul ca se cauta "solutii inovative" pentru viitor.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×