Nokia pregateste un smartphone Maemo/MeeGo cu ecran de 4 inchi; lansat in 2011?

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.463 ori
<b>Nokia pregateste un smartphone Maemo/MeeGo cu ecran de 4 inchi; lansat in 2011?</b>Daca va veti bucura sa aflati ca Nokia pregateste un super smartphone ce ruleaza Maemo sau MeeGo, vestile nu vor suna la fel de bine atunci cand vom mentiona faptul ca terminalul va fi lansat in a doua jumatate a anului 2011. Evident, acestea sunt doar...

Daca va veti bucura sa aflati ca Nokia pregateste un super smartphone ce ruleaza Maemo sau MeeGo, vestile nu vor suna la fel de bine atunci cand vom mentiona faptul ca terminalul va fi lansat in a doua jumatate a anului 2011. Evident, acestea sunt doar speculatii, aparute pe web pe filiera chineza, datorita site-ului Commercial Times.

Unul dintre partenerii finlandezilor, Compal dezvolta la aceasta ora un handset bazat pe platforma Maemo pentru Nokia. Aparent, telefonul va sosi cu un display de 4 inchi, sau poate chiar mai mare si va fi bazat pe un procesor Qualcomm din seria 7000. Astfel, e posibil sa vedem pe acest smartphone un chip Snapdragon, dar nu si noul model dual-core de 1.5 GHz  (MSM8x72).

Totusi, avantajul unui procesor din seria 7000 este faptul ca el vine cu suport OpenGL ES 2.0, recent confirmat printre tehnologiile suportate de viitoare modele Nokia, prin intermediul celor de la Fishlabs. Acestia se ocupa cu productia de jocuri si au anuntat recent ca pregatesc un titlu pentru un handset cu ecran de mari dimensiuni creat de Nokia.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×