Nokia si Intel colaboreaza intr-un proiect de telefonie open source, oFono

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.574 ori
<b>Nokia si Intel colaboreaza intr-un proiect de telefonie open source, oFono</b>Desi se parea ca Nokia se pregateste sa transforme suita de servicii Ovi intr-un OS, iata ca finlandezii prefera Linuxul deocamdata, colaborand cu Intel pentru dezvoltarea unui project de telefonie open source, destinat MID-urilor si Internet...

Desi se parea ca Nokia se pregateste sa transforme suita de servicii Ovi intr-un OS, iata ca finlandezii prefera Linuxul deocamdata, colaborand cu Intel pentru dezvoltarea unui project de telefonie open source, destinat MID-urilor si Internet Tableturilor.

Sub numele de oFono, acest proiect ar putea permite implementarea apelarii vocale si a posibilitatii de a trimite SMS-uri pe terminalele ce ruleaza OS-urile Maemo si Moblin. In vreme ce finlandezii se afla in spatele platformei Maemo, bazate pe Linux, Intel sunt creatorii platformei Moblin, de asemenea bazata pe Linux, compania avand si avantajul dezvoltarii procesorului Atom si a testarii acestuia cu softuri de acest gen.

Software-ul celor de la Intel este utilizat pe Internet Tableturile Nokia, dar el a fost creat mai degraba pentru netbook-uri si MID-uri dotate cu procesor Atom. Colaborarea dintre Intel si Nokia ar putea da nastere unor noi tableturi, care sa suporte apelare vocala, sau poate chiar unei noi generatii de terminale bazate pe Maemo.

Deocamdata, oFono ramane o modalitate eficienta de a implementa apelare vocala pe MID-uri, iar daca va asteptati la un netbook rezultat din colaborarea Intel-Nokia, aflati ca nu excludem nici aceasta posibilitate.

[Via: Arstehnica.com]

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×