Nokia si Qualcomm isi rezolva disputa

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.138 ori
<b>Nokia si Qualcomm isi rezolva disputa</b>Nokia, cel mai mare producator de telefoane din lume si Qualcomm, cel mai mare producatori de chipuri pentru telefoane mobile au cazut de acord asupra problemelor cu licentele utilizate de cele 2 companii si au renuntat la toate plangerile facute in SUA,...

Nokia, cel mai mare producator de telefoane din lume si Qualcomm, cel mai mare producatori de chipuri pentru telefoane mobile au cazut de acord asupra problemelor cu licentele utilizate de cele 2 companii si au renuntat la toate plangerile facute in SUA, Europa si Asia.

Licenta pe 15 ani dadea celor de la Nokia dreptul de a utiliza numeroase din patentele Qualcomm, astfel ca finlandezii vor plati producatorului de chipuri o suma neprecizata si taxe de utilizare a patentelor. De asemeneam, aflam ca Nokia isi va retrage plangerile cu privire la antitrustul pe care-l semnalase in cazul celor de al Qualcomm Comisiei Europene. Aceasta plangere si-a facut aparitia in 2005, iar 5 alte companii s-au alaturat finlandezilor, rezultand o pleiada de procese intre Qualcomm si rivalii sai.

Miza era destul de mare pentru producatorul de chipuri, care obtine 2 treimi din profituri din taxele pe licenta patentelor sale. Aproape tot restul profitului provine din producerea chipurilor. Olli-Pekka Kallasvuo, CEO Nokia si Paul Jacobs, CEO Qualcomm s-au declarat foarte multumiti de noua intelegere, primul de dragul de industriei, iar cel de-al doilea de dragul oportunitatilor de dezvoltare a companiilor.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×