Nokia si Universitatea din Cambridge au facut un parteneriat pentru cercetare

1.621 ori
<b>Nokia si Universitatea din Cambridge au facut un parteneriat pentru cercetare</b>Nokia si Universitatea din Cambridge, au anuntat un acord pentru a lucra impreuna la programe extinse si pe termen lung in cadrul proiectelor comune de cercetare. Nokia Research Center &ndash; Centruld e Cercetare Nokia (NRC) va infiinta o unitate de...

Nokia si Universitatea din Cambridge, au anuntat un acord pentru a lucra impreuna la programe extinse si pe termen lung in cadrul proiectelor comune de cercetare. Nokia Research Center – Centruld e Cercetare Nokia (NRC) va infiinta o unitate de cercetare in locatia Universitatii Cambridge de Vest si va colabora cu diverse departamente - initial cu Centrul pentru Nanostiinte si cu Divizia Electrica a Departamentului de Energie la proiecte care vor fi axate in principal pe nanotehnologie.

Discutand acest acord, profesorul Ian Leslie, Pro Vice-rector pentru cercetare la Universitate a declarat: "Aceasta colaborare aduce o recunoastere si imbunatateste reputatia mondiala a Cambridge-ului de excelenta in cercetarea stiintifica si tehnologica. Unul dintre avantajele majore ale Universitatii reprezinta oportunitatea de a lucra indeaproape cu un lider mondial recunoscut pentru produsele si aplicatiile tehnologice din provocarile si initiativele din 'lumea reala'"

Nokia va detasa initial zece oameni la Cambridge; acordul este pe termen lung iar numarul de cercetatori Nokia de la Universitate va creste in timp. Discutand acest acord, Dr. Bob Iannucci, Nokia Vice Presedinte Senior si Sef al NRC, a declarat: "Acesta este cel de-al treilea parteneriat cu o institusie de cercetare lider mondial care a fost anuntat de NRC in ultimele optsprezece luni. Astfel de colaborari deschise sunt vitale pentru strategia NRC, deoarece ne permite sa aducem impreuna unii dintre cercetatorii cei mai buni din domeniile noastre de interes si sa beneficiem de experientele si perspectivele noastre diferite."

Cambridge este vazut ca fiind un lider in cercetarea nanotehnologica cu succese ale Universitatii in Nanoelectronica, materiale noi si izolatii, nanostructurii cu inspiratie biologica si unelte de caracterizare avansate. "Cambridge si Nokia impartasesc credinta comuna in posibilitatile nanotehnologiei de a oferi produse si aplicatii cu o valoare reala de piata pentru oameni" a declarat profesorul Mark Welland, director al IRC (Colaborarea in Cercetarea Interdisciplinara) in Nanotehnologie de la Cambridge. "Faptul ca impartasim o implicare comuna cu privire la responsabilitatea introducerii nanotehnologiei in domeniul public adauga o dimensiune unica la aceasta colaborare."

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×