Nokia vânează clientela BlackBerry pentru ca Windows Phone să atingă pragul de 10% cotă de piață

Autor:  | Publicat în:  Windows Phone 703 ori
<b>Nokia vânează clientela BlackBerry pentru ca Windows Phone să atingă pragul de 10% cotă de piață</b>Potrivit ultimelor statistici ale Kantar World Panel se pare că Windows Phone deține 4.7% cotă de piață. Nokia a mizat pe sistemul de operare mobil al Microsoft încă din 2010 și Stephen Elop a declarat recent că targetul ar fi de 10% în 2013....

Potrivit ultimelor statistici ale Kantar World Panel se pare că Windows Phone deține 4.7% cotă de piață. Nokia a mizat pe sistemul de operare mobil al Microsoft încă din 2010 și Stephen Elop a declarat recent că targetul ar fi de 10% în 2013.

Clientela business a BlackBerry ar fi una dintre țintele Nokia. Știți că Microsoft are câteva atuuri în acest sens: Office integrat și tot suportul adiacent, excelează în serviciile cloud și au o infrastructură bine pusă la punct ce nu a ajuns ținta hackerilor precum serviciile BlackBerry în urmă cu ceva timp.

Totuși, BlackBerry Z10 nu mi s-a părut un smartphone atât de rău care să facă pe clientul de BB să migreze rapid spre altă platformă. Vine cu o interfață simplă și eficientă bazată pe swipe ce într-un fel aduce aminte de defunctul MeeGo de la Nokia. BlackBerry Q10 a stârnit interesul multora fiind și printre ultimele telefoane de top cu tastatură qwerty fizică în mod portrait. Știu o mulțime de persoane care abia îl așteaptă, nu s-au adaptat la tastatura touch și doresc viteză maximă în redactarea mesajelor, mailurilor, etc.

Nokia și Microsoft ar trebui să lupte mai degrabă cu Android. Mai multe telefoane low-cost în genul lui Nokia Lumia 510 cât și disponibilitatea rapidă a acestor modele în piață, în oferta operatorilor de telefonie. S-ar dovedi de bun augur și așa ar aduna milioane de unități comercializate.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×