Nokia vânează clientela BlackBerry pentru ca Windows Phone să atingă pragul de 10% cotă de piață

Autor:  | Publicat în:  Windows Phone 660 ori
<b>Nokia vânează clientela BlackBerry pentru ca Windows Phone să atingă pragul de 10% cotă de piață</b>Potrivit ultimelor statistici ale Kantar World Panel se pare că Windows Phone deține 4.7% cotă de piață. Nokia a mizat pe sistemul de operare mobil al Microsoft încă din 2010 și Stephen Elop a declarat recent că targetul ar fi de 10% în 2013....

Potrivit ultimelor statistici ale Kantar World Panel se pare că Windows Phone deține 4.7% cotă de piață. Nokia a mizat pe sistemul de operare mobil al Microsoft încă din 2010 și Stephen Elop a declarat recent că targetul ar fi de 10% în 2013.

Clientela business a BlackBerry ar fi una dintre țintele Nokia. Știți că Microsoft are câteva atuuri în acest sens: Office integrat și tot suportul adiacent, excelează în serviciile cloud și au o infrastructură bine pusă la punct ce nu a ajuns ținta hackerilor precum serviciile BlackBerry în urmă cu ceva timp.

Totuși, BlackBerry Z10 nu mi s-a părut un smartphone atât de rău care să facă pe clientul de BB să migreze rapid spre altă platformă. Vine cu o interfață simplă și eficientă bazată pe swipe ce într-un fel aduce aminte de defunctul MeeGo de la Nokia. BlackBerry Q10 a stârnit interesul multora fiind și printre ultimele telefoane de top cu tastatură qwerty fizică în mod portrait. Știu o mulțime de persoane care abia îl așteaptă, nu s-au adaptat la tastatura touch și doresc viteză maximă în redactarea mesajelor, mailurilor, etc.

Nokia și Microsoft ar trebui să lupte mai degrabă cu Android. Mai multe telefoane low-cost în genul lui Nokia Lumia 510 cât și disponibilitatea rapidă a acestor modele în piață, în oferta operatorilor de telefonie. S-ar dovedi de bun augur și așa ar aduna milioane de unități comercializate.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×