Noua gamă de terminale Samsung Galaxy A este prezentată oficial în România; iată primele impresii

Autor:  | Publicat în:  Samsung 874 ori
<b>Noua gamă de terminale Samsung Galaxy A este prezentată oficial în România; iată primele impresii</b>După cum vă anunțam cu o săptăm&acirc;nă &icirc;n urmă, astăzi 18 ianuarie, Samsung avea să prezinte pe plan local noua gamă de terminale Galaxy A. Deși unii dintre noi eram &icirc;ncrezători și așteptam toate cele 4 modele, Samsung...

După cum vă anunțam cu o săptămână în urmă, astăzi 18 ianuarie, Samsung avea să prezinte pe plan local noua gamă de terminale Galaxy A. Deși unii dintre noi eram încrezători și așteptam toate cele 4 modele, Samsung România a venit la acest eveniment cu două dintre acestea, și anume Galaxy A3 (2016), respectiv Galaxy A5 (2016).

În cadrul conferinței de presă ce a avut loc în București am petrecut câteva minute bune alături de fiecare smartphone în parte, și astfel mi-am putut face o primă impresie. Ei bine, începem cu Galaxy A3 (2016), un telefon ce beneficiază de un upgrade bine-meritat față de versiunea anterioară.

Cu un display HD Super AMOLED de 4.7 inch protejat de Gorilla Glass 4, noul A3 vine în întâmpinarea celor ce caută un device compact dar și destul de performant în același timp. Avem la dispoziție 1.5 GB memorie RAM, un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 410, 16 GB de stocare + slot microSD și o cameră foto principală de 13 megapixeli cu bliț LED.

Pot spune că acest telefon se adresează în special adolescenților, și asta datorită formei compacte și a prețului care se așteaptă a fi unul relativ acceptabil. Nici design-ul nu este deloc rău, sticla 2.5D aplicată peste ecran, fiind principala atracție aici. De această dată avem o carcasă cu ramă metalică și spate din sticlă, exact ca Samsung Galaxy S6.

Ne îndreptăm atenția și asupra lui Galaxy A5 (2016), telefon a cărui diagonală crește acum la 5.2 inch, oferind totodată și o rezoluție Full HD de 1920 x 1080 pixeli. La interior primim un procesor octa-core tactat la 1.6 GHz, 2 GB RAM, slot microSD, și o cameră foto principală de 13 megapixeli dotată cu stabilizare optică și deschidere f/1.9.

Spre deosebire de predecesorul său, noul Galaxy A5 aduce acum și un scanner de amprente amplasat sub butonul home fizic. De reținut faptul că bateria crește de la 2300 la 2900 mAh, unitate ce este însoțită de tehnologia de încărcare rapidă.

Ambele terminale prezentate astăzi impresionează în special prin design-ul ce combină sticla cu metalul, oferind într-un fel alternative la mai-scumpul Samsung Galaxy S6. Cu spate protejat de Gorilla Glass 4, și cu sticla 2.5D aplicată peste panoul frontal, avem iată parte de modele cu adevărat atractive pentru publicul tânăr.

Rămâne de văzut totuși dacă prețurile vor fi la fel de atractive odată ce retailerii și operatorii le vor lista în ofertă. Puteți urmări handson-urile de la evenimentul de astăzi, pe pagina noastră de YouTube ce poate fi găsită aici.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×