Numere mai lungi pentru abonatii telefoniei fixe romanesti

1.387 ori
<b>Numere mai lungi pentru abonatii telefoniei fixe romanesti</b>Daca un numar format din 7 cifre ti s-a parut vreodata prea lung pentru un numar de telefon fix, ce ai zice daca ar trebui sa formezi un numar compus din 10 cifre? Nu este o intrebare retorica, ci propunerea ANRCTI (Autoritatea Nationala pentru...

Daca un numar format din 7 cifre ti s-a parut vreodata prea lung pentru un numar de telefon fix, ce ai zice daca ar trebui sa formezi un numar compus din 10 cifre? Nu este o intrebare retorica, ci propunerea ANRCTI (Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei).

Incepand din data de 2 februarie 2008 vom putea fi apelati prin formarea unui numar national, format din prefix national, indicativ de zona geografica si numarul local, in total 10 cifre. Cel putin aceasta este propunerea ANRCTI, care a propus de asemenea modificari aduse procesului de administrare a numerelor din baza de date.

Se doreste astfel o uniformizare a modului de formare a numerelor de telefon, cel putin cele din domeniul telefoniei fixe. Deocamdata un abonat Romtelecom poate fi apelat prin formarea unui numar local de 6 cifre, in afara de Bucuresti, unde vom forma un numar din 7 cifre.

De asemenea proiectul mai presupune si modificari aduse numerelor scurte, specifice serviciilor de urgenta, taxiurilor si altor servicii speciale. Astfel in noul format, aceste numere vor primi un "1" in fata  sau un indicativ al ariei geografice.

Ar fi bine sa va antrenati memoria daca doriti sa va bucurati de serviciile telefoniei fixe fara a rasfoi in agenda personala, chiar si dupa numarul persoanelor dragi.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×