O adolescentă inventează un device care Îți Încarcă telefonul În 20 de secunde

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.523 ori
<b>O adolescentă inventează un device care Îți Încarcă telefonul În 20 de secunde</b>Se pare că nu doar un tânăr roman de 19 ani a fost premiat de Intel pentru o idee genială (mașina care se conduce singură), ci și o adolescentă de 18 ani din SUA, care a inventat o metodă inedită de încărcare a telefonului mobil. &nbsp; Eesha...

Se pare că nu doar un tânăr roman de 19 ani a fost premiat de Intel pentru o idee genială (mașina care se conduce singură), ci și o adolescentă de 18 ani din SUA, care a inventat o metodă inedită de încărcare a telefonului mobil.

Eesha Khare din Saratoga, California a primit premiul Intel Foundation Young Scientist pentru un device care încarcă un terminal mobil în 20, până la 30 de secunde. Gadgetul este numit supercapacitor și poate stoca o cantitate mare de energie într-un spațiu mic. El se încarcă rapid și stochează încărcarea pentru o perioadă îndelungată.

Acest supercapacitor are și avantajul de a oferi 10.000 de cicluri încărcare descărcare, față de cele 1000 ale bateriilor moderne. Eesha este pasionată de nanotehnologie și chimia la nivel nano. Tânăra a folosit invenția pentru a alimenta un LED și ne imaginăm deja telefoane cu astfel de baterii înăuntru. și mai interesant e faptul că mecanismul este flexibil, putând fi integrat în ecrane flexibile și chiar haine. Felicitări pentru invetie!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×