Opera cumpăra Skyfire, Îi Împrumută tehnologia video și de optimizare pentru smartphone

941 ori
<b>Opera cumpăra Skyfire, Îi Împrumută tehnologia video și de optimizare pentru smartphone</b>Deși Opera nu e chiar prima idee de browser care ne vine în minte când vine vorba de browsingul pe mobil, compania se pregătește de o evoluție importantă, anunțând achiziția lui Skyfire. Tranzacția s-a desfășurat pentru suma de 155 de...

Deși Opera nu e chiar prima idee de browser care ne vine în minte când vine vorba de browsingul pe mobil, compania se pregătește de o evoluție importantă, anunțând achiziția lui Skyfire. Tranzacția s-a desfășurat pentru suma de 155 de milioane de dolari, în bani și acțiuni.

CEO-ul Skyfire Jeffrey Glueck va deveni vicepreședinte la Opera și se va ocupa de produsele dezvoltate la comun de aceste două companii. El va rămâne și CEO Skyfire, în versiunea sa de companie independentă, dar subordonată Opera. Dacă folosiți browserul Skyfire, nu vă faceți griji, deoarece el nu va dispărea brusc, ci va fi suportat în continuare și actualizat. Achiziția are ca scop înglobarea lui Rocket Optimizer, un software care reduce mărimea clipurilor video în timp ce faceți streaming și comprimă eficient datele transmise în rețele ocupate.

Opera afirma că Skyfire are o tehnologie care le permite să detecteze dacă utilizatorul are o experiență proastă de utilizare și să schimbe calitatea serviciului în "milisecunde", conform comunicatului de presă. Skyfire mai aduce și tehnologia Horizon, o extensie de browser și platforma toolbar, adoptată de 3 mari operatori de telefonie din SUA.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×