Opera face acum parte din Fundatia Symbian

1.088 ori
<b>Opera face acum parte din Fundatia Symbian</b>Producatorul celebrului browser Opera s-a inscris in Symbian Foundation, un consortiu condus de Nokia, care dateaza din iunie si are drept scop transformarea OS-ului Symbian intr-o platforma open source. Adaugarea companiei Opera pe lista aliatilor...

Producatorul celebrului browser Opera s-a inscris in Symbian Foundation, un consortiu condus de Nokia, care dateaza din iunie si are drept scop transformarea OS-ului Symbian intr-o platforma open source.

Adaugarea companiei Opera pe lista aliatilor Fundatiei Symbian a fost anuntata ieri, impreuna cu colaborari ale companiilor Acrodea, Brycen, HI Corporation, Ixonos, KTF, Sharp si TapRoot Systems. UIQ se afla de asemenea pe lista noilor membri, in ciuda faptului ca platforma open source Symbian va ingloba UIQ si Series 60, ambele bazate pe Symbian.

Ultima oara cand s-au ingrosat randurile Fundatiei a fost in luna iulie, cand operatorul britanic 3 s-a alaturat initativei. Membrii fondatori ai lui Symbian Foundation sunt Nokia (care a initiat acest proiect dupa ce a cumparat toate actiunile Symbian pe care nu le detinea), Symbian, Motorola, AT&T, NTT DoCoMo, Samsung, Sony Ericsson, STMicroelectronics, Texas Instruments si Vodafone.

Tot ieri Opera anunta ca va face echipa cu Nvidia pentru a crea o versiune optimizata a browserului Opera 9.5, bazata pe seria de procesoare grafice Tegra, integrate in viitoarele terminale Windows Mobile si Windows CE.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×