Oppo brevetează un smartphone cu display secundar retractabil în spatele căruia va ascunde camera selfie

694 ori
<b>Oppo brevetează un smartphone cu display secundar retractabil în spatele căruia va ascunde camera selfie</b>La ora actuală producătorii din lumea smartphone caută tot felul de soluții prin care să scape de decupajele din ecran și a obține un ecran complet edge-to-edge. Abia ce am descoperit puțin mai devreme că Essential lucrează la o tehnologie

La ora actuală producătorii din lumea smartphone caută tot felul de soluții prin care să scape de decupajele din ecran și a obține un ecran complet edge-to-edge. Abia ce am descoperit puțin mai devreme că Essential lucrează la o tehnologie prin care va integra senzorul seflie sub display, iar acum dăm peste un brevet proaspăt de la Oppo ce merge și mai departe de atât după cum veți afla în continuare. 

Brevet Oppo

Dacă la modele precum Oppo Find X sau Vivo NEX aveam un mecanism slider pentru camera selfie, în cazul de față ecranul este cel care se transformă în mecanism slider, fiind cu adevărat un design unic. Pe seama descrierii brevetului și a schiței pe care o vedem mai sus, aflăm că există la mijloc un ecran secundar retractabil ce se va putea ridica și plia ulterior în spate.

Se folosește un sistem automat și descoperim că este inclus aici un mecanism de rotație pentru display-ul secundar. Odată retractat această zonă superioară a ecranului (numit și display secundar) ies la iveală diferite componente precum camera selfie, camera infraroșu și un emițător infraroșu laser folosit pentru crearea de imagini 3D și autentificare facială.

Această zonă iese la iveală doar atunci când folosim camera selfie sau autentificarea facială și aflați că acest ecran secundar sa va îmbina perfect cu ecranul principal pentru a compune o imagine completă. Pe hârtie sistemul sună tare interesant, dar cum la mijloc se află un mecanism cu piese aflate în mișcare, sunt și riscuri de defecțiuni ulterioare ale mecanismului.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×