Orange nu va mai face achiziții În România și Belgia, va cumpăra o companie de pe piața din Spania

Autor:  | Publicat în:  Orange 598 ori
<b>Orange nu va mai face achiziții În România și Belgia, va cumpăra o companie de pe piața din Spania</b>Orange a anunțat că nu va mai face achiziții pe piețe precum cea din România sau Belgia, după ce a optat pentru o firmă spaniolă pe care o va îngloba în afacerea sa. E vorba despre Jazztel, care va face parte din Orange contra prețului de 3.4...

Orange a anunțat că nu va mai face achiziții pe piețe precum cea din România sau Belgia, după ce a optat pentru o firmă spaniolă pe care o va îngloba în afacerea sa. E vorba despre Jazztel, care va face parte din Orange contra prețului de 3.4 miliarde de euro.

​

Jazztel este un furnizor de Internet și telefonie mobilă, iar achiziția sa vine în scopul consolidării pieței de către Orange. în Belgia și România Orange ar lucra pentru a ajunge la înțelegeri cu jucători deja existenți, pentru a răspunde cererii de servicii de telefonie fixă și mobilă, conform lui Stephane Richard, CEO Orange. Anul trecut același oficial anunța că Orange ia în calcul consolidarea poziției sale în țări ca Spania și Polonia, dar și achiziționarea de firme din Belgia și România.

Realizarea tranzacției Jazztel depinde mult de decizia acționarilor companiei, în privința cedării a cel puțin jumătate din portofoliul de acțiuni. în acest moment Orange este a treia mare companie din zona telecom în Spania, după Telefonica și Vodafone. Odată cu preluarea Jazztel, operatorul francez ar câștiga 1.5 milioane de abonați la Internet ai companiei spaniole și posibilitatea de a oferi servicii de cablu.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×