Orange, Vodafone, RCS si Zapp renunta la "o felie" de 3G, pentru un nou rival

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 1.583 ori
<b>Orange, Vodafone, RCS si Zapp renunta la "o felie" de 3G, pentru un nou rival</b>Arbitrul telecom va propune celor mai importanti operatori de telefonie detinatori de licente 3G de pe piata din Romania sa renunte la o parte din spectrul utilizat, pentru a face loc unei noi companii pe piata. Cel putin asa afirma Catalin Marinescu,...

Arbitrul telecom va propune celor mai importanti operatori de telefonie detinatori de licente 3G de pe piata din Romania sa renunte la o parte din spectrul utilizat, pentru a face loc unei noi companii pe piata.

Cel putin asa afirma Catalin Marinescu, noul presedinte al institutiei, care se va ocupa de licitatie. Aceasta va oferi unei noi companii o licenta 3G, iar spectrul radio aferent 3G va fi reorganizat, pentru o utilizare mai eficienta a resurselor. Totusi, trebuie sa retinem faptul ca acest proiect depinde de bunavointa celor 4 operatori, care vor trebui sa isi dea acordul pentru renuntarea la o parte din spectru.

Marinescu este totusi increzator in atitudinea pozitiva a companiilor, promitand chiar sa stimuleze operatorii sa renunte la zona neutilizata de frecvente. In plus, aflam si ca taxa de licenta va scadea odata cu reducerea spectrului, iar initiativa nu este fortata sau grabita, ea fiind inca la nivel de discutii.

[Via: Zf.ro]

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×