Pentru Mobilissimo.ro, despre iPhone 3G, din Miami, Adrian Boioglu

3.064 ori
<b>Pentru Mobilissimo.ro, despre iPhone 3G, din Miami, Adrian Boioglu</b>Daca imi zicea cineva in urma cu un an si o luna ca voi deveni pasionat de un produs Apple si ca in timp voi ajunge sa ajut si pe altii sa-l indrageasca si sa-i desluseasca tainele, as fi zis ca e nebun. Dupa un an de la lansarea primul iPhone stiu ca...

Daca imi zicea cineva in urma cu un an si o luna ca voi deveni pasionat de un produs Apple si ca in timp voi ajunge sa ajut si pe altii sa-l indrageasca si sa-i desluseasca tainele, as fi zis ca e nebun.

Dupa un an de la lansarea primul iPhone stiu ca aceasta situatie mi se potriveste ca o manusa. Faptul ca am scris si scriu atit de mult despre jucaria in cauza nu are nici o legatura cu momentul in care mi-am luat iPhone sau cu momentul in care voi trece la iPhone 3G. Timpul a aratat ca asa-numitii "early adopters" si-au cam luat teapa... Adica preturile au scazut in timp si au aparut si metode mai simple de deblocare pentru cei interesati.

Suntem la numai citeva luni de lansarea oficiala a iPhone in Romania dar din fericire asta nu ne impiedica sa ne bucuram de prima generatie a jucariei chiar si deblocata la limita legii. "Gasca" fanilor Apple si a celor care folosesc iPhone se largeste pe zi de zi. Eu am avut sansa sa fiu in statele unite si sa urmaresc direct cele 2 lansari, iar in timp asta mi-a dat o alta perspectiva, mai larga.

iPhone generatia 1 (hai sa-i spunem - iPhone Classic) era asteptat de mai bine de 6 luni. Apple "fan boys" au trecut prin dezamagirea unei aminari si atunci cind in sfarsit s-a lansat am avut parte de primul produs care a generat cozi imense si publicitate gratuita. Asa cum am spus de multe ori, puterea iPhone sta in aplicatiile care au fost scrise pentru el. Nu neaparat de catre Apple ci de catre "developeri". Daca pana acum 3 zile instalarea si folosirea unei aplicatii insemna sa lucrezi cu iPhone-ul tau putin la limita legii, acum avem AppStore care schimba povestea in bine.

Adrian Boioglu

Imi aduc aminte ca atunci cind am facut primul video review pentru iPhone, filmuletzul a trecut oarecum neobservat pentru citeva zile. Era doar un alt telefon aparut pe piata, in fond... Citeva luni mai tarziu am realizat si eu si altii ca acela era intr-adevar primul video review romanesc si ca Adrian Boioglu a fost primul roman care a prezentat publicului iPhone.

La lansarea iPhone 3G trebuia sa ma ridic la acelasi nivel asa ca la ora 8 dimineata am plecat la vinatoare de iPhone. Nu m-a surprins faptul ca pe blog ma asteptau cititorii dornici de informatie, de fotografii si mai ales de un video review. Peste numai citeva ore pe www.boio.ro a aparut primul review romanesc al iPhone 3G. Cu mult inaintea site-urile de tehnologie sustinute si promovate de reviste de succes sau de trusturi media din Romania. Din asta nu au avut de cistigat decit cititorii.

Mi-am mai spus parerea despre iPhone 3G. Faptul ca are capacitatea de functiona pe o retea 3G si ca are o tentativa de GPS conteaza mai putin. Adevaratele plusuri ale noii versiuni sunt date de forma mai buna, de bateria care tine mai mult, de presupusele performante imbunatatite la partea de sunet si mai ales de noul firmware 2.0.

Unul din marile minusuri ale iPhone 3G este dat de faptul ca nu poate fi achizitionat (deocamdata) decit la abonament de 2 ani si ca pretul lunar ajunge in felul asta sa tripleze valoarea produsului.

Am fost intrebat in mai multe rinduri cind voi face pasul catre iPhone 3G. raspunsul meu a fost invariabil acelasi: cind va aparea pe piata fara abonament (si se zvoneste ca in state urmeaza sa apara peste numai citeva saptamani) si cind va exista un tool de deblocare (si asta vom avea in urmatoarele saptamani). Dar poate ca decizia mea e generata si de faptul ca stau in Statele Unite. Daca as fi in Romania as astepta pina cind apare in oferta Orange. Este posibil ca preturile sa scada. In acelasi timp sper ca Orange Romania sa aiba minte suficient de deschisa sa ofere iPhone si in varianta fara abonament. chiar daca e blocat in retea. De asta se vor ocupa "developerii".

Pe de alta parte cred ca Apple a facut un mare compromis cu lansarea acestui iPhone 3G. Asta pentru ca existau cereri din toata lumea si era pacat sa piarda ocazia de a mai scoate un ban in plus. Eu astept cu nerabdare anunturile pentru viitorul iPhone. Sper ca el sa aduca in sfirsit o camera foto de cel putin 5 megapixeli, baterie mult mai buna si un firmware imbunatatit care sa vina cu functii de video-capture si de ce nu, video conferinta.

Stiu ca peste tot au aparut filme cu iPhone 3G dar deocamdata singurul in limba romana este pe boio.ro. Un review hands-on la prima vedere si o comparatie cu iPhone Classic.

Pentru Mobilissimo.ro din Miami, Adrian Boioglu ;)

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×