Pericol pentru Samsung Galaxy S III și Note II: a fost găsit un exploit care preia controlul asupra terminalului!

Autor:  | Publicat în:  Samsung 1.887 ori
<b>Pericol pentru Samsung Galaxy S III și Note II: a fost găsit un exploit care preia controlul asupra terminalului!</b>Hackerii și dezvoltatorii de la XDA Developers&nbsp;au găsit un exploit foarte interesant pentru terminalele Samsung cu procesor Exynos 4412 și 4210, acest hack permițând unui răuvoitor să preia controlul asupra smartphone-ului. Un membru XDA a...

Hackerii și dezvoltatorii de la XDA Developers au găsit un exploit foarte interesant pentru terminalele Samsung cu procesor Exynos 4412 și 4210, acest hack permițând unui răuvoitor să preia controlul asupra smartphone-ului. Un membru XDA a "răscolit" kernel-urile Samsung Exynos pentru a găsi acest exploit.

Ideea e simplă: exploit-ul îi permite hackerului să acceseze tot RAM-ul terminalului. Asta înseamnă pe de o parte ca device-urile pot fi rootate foarte ușor, chiar cu un singur click, iar pe de alta faptul că aplicații malware pot prelua controlul asupra unui Galaxy S III fără probleme. Cei de la Android Community au aflat și că Galaxy S II este și el afectat, ca și varianta internațională de Galaxy S III și seria Galaxy Note. în general ar fi o idee bună să descărcați aplicații doar din surse de încredere, mai ales pe astfel de terminale vulnerabile.

Cei de la XDA au avut inspirația de a-i contacta pe cei de la Samsung pentru a rezolva problema și mă aștept la un patch cât de curând, mai ales că Cyanogen lucrează la Samsung. Așteptăm acum și primele victime ale acestui exploit, pentru a trage învățăminte din pățania lor!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×