Pixel 2 XL are un display cu probleme, iar LG poartă toată vina

3.594 ori
<b>Pixel 2 XL are un display cu probleme, iar LG poartă toată vina </b>Iese la iveală astăzi faptul că phablet-ul Google Pixel 2 XL nu se prezintă chiar atât de bine atunci când vine vorba de calitatea ecranului OLED adoptat, acesta fiind clar inferior AMOLED-ului de pe modelele Galaxy S8 în comparație. În acest sens

Ce fel smartphone nou lansat, este fără de probleme? De această dată internetul (mai exact partea tech a lui) a sărit cu furcile pe noul smartphone de la Google și anume Pixel 2 XL. După ce smartphone-ul a început să ajungă la mai multe publicații și utilizatori, au început să apară pretențiile referitor la reprezentarea culorilor. 

Google Pixel 2 XL

Dacă smartphone-ul este înclinat spre un oarecare unghi, reprezentarea culorilor devine foarte haotică. Începe să apară o amestecătură de pete verzi, albastre cât și roșii. Mai mult de atât, întreg display-ul redă imaginea într-o nuanță de albastru-verzui exagerată. Puteți vedea mai jos un exemplu comparativ cu ecranul unui iPhone 8 Plus. 

iPhone 8 Plus vs Pixel 2 XL

După un val de plângeri a venit și răspunsul celor de la Google, care au precizat că display-ul de pe Pixel a fost ajustat pentru a reda cât mai natural culorile și că există o posibilitate de a mări cu 10% saturarea display-ului. Într-adevăr, încă de la prezentare s-a anunțat faptul că noile Pixel-uri vor reprezenta culorile după standardul sRGB, care ar presupune nuanțe ceva mai pale, însă și ultimele iPhone-uri au aceeași regulă, iar imaginea arată cu totul altfel. 

Spirititele s-au încins și mai tare, din cauza că display-urile de pe Pixel 2 și 2 XL au fost calibrate după aceleași principii, dar iată cum arată ambele la lumină slabă: 

Google Pixel 2 vs Pixel 2 XL

Din imagini se vede că display-ul lui 2 XL pare de parcă ar fi murdar, are nuanțe spălăcite. Și uite aici e toată problema. Pe Google Pixel 2 cel mic, este instalat un display AMOLED produs de Samsung, în timp ce pe 2 XL este un P-OLED (ultimul răcnet) de la LG. Exact aceleași probleme au fost întâlnite și pe unele modele de LG V30, care au display-uri făcute după aceeași tehnologie. 

Google Pixel 2 vs Pixel 2 XL

LG poate că este unul din lideri pe piața televizoarelor OLED, dar în industria smartphone-urilor, aceștia au produs în mare parte display-uri de tip IPS (excepție este gama G Flex), iar începând cu LG V30 din acest an, au schimbat vectorul spre ecrane P-OLED.  

Google Pixel 2 vs Pixel 2 XL

Samsung pe de altă parte este un lider desăvârșit în industria display-urilor mobile. Compania are și mai multă experiență și o tehnologie deja bine pusă la punct. Ironic sau nu, dar modelul inferior - Pixel 2, are un display mai bun decât versiunea premium 2 XL. Și nu sunt sigur că soft-ul ar putea corecta tare multe. Dar, atât timp cât nu l-am testat, nu vreau să dau un verdict final, poate că nu e totul chiar atât de rău. Iar din experiența mea pot spune că utilizatorul se adaptează la orice. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×