Pixel 2 XL are un display cu probleme, iar LG poartă toată vina

Autor:  | Publicat în:  Google 3.322 ori
<b>Pixel 2 XL are un display cu probleme, iar LG poartă toată vina </b>Iese la iveală astăzi faptul că phablet-ul Google Pixel 2 XL nu se prezintă chiar atât de bine atunci când vine vorba de calitatea ecranului OLED adoptat, acesta fiind clar inferior AMOLED-ului de pe modelele Galaxy S8 în comparație. În acest sens

Ce fel smartphone nou lansat, este fără de probleme? De această dată internetul (mai exact partea tech a lui) a sărit cu furcile pe noul smartphone de la Google și anume Pixel 2 XL. După ce smartphone-ul a început să ajungă la mai multe publicații și utilizatori, au început să apară pretențiile referitor la reprezentarea culorilor. 

Google Pixel 2 XL

Dacă smartphone-ul este înclinat spre un oarecare unghi, reprezentarea culorilor devine foarte haotică. Începe să apară o amestecătură de pete verzi, albastre cât și roșii. Mai mult de atât, întreg display-ul redă imaginea într-o nuanță de albastru-verzui exagerată. Puteți vedea mai jos un exemplu comparativ cu ecranul unui iPhone 8 Plus. 

iPhone 8 Plus vs Pixel 2 XL

După un val de plângeri a venit și răspunsul celor de la Google, care au precizat că display-ul de pe Pixel a fost ajustat pentru a reda cât mai natural culorile și că există o posibilitate de a mări cu 10% saturarea display-ului. Într-adevăr, încă de la prezentare s-a anunțat faptul că noile Pixel-uri vor reprezenta culorile după standardul sRGB, care ar presupune nuanțe ceva mai pale, însă și ultimele iPhone-uri au aceeași regulă, iar imaginea arată cu totul altfel. 

Spirititele s-au încins și mai tare, din cauza că display-urile de pe Pixel 2 și 2 XL au fost calibrate după aceleași principii, dar iată cum arată ambele la lumină slabă: 

Google Pixel 2 vs Pixel 2 XL

Din imagini se vede că display-ul lui 2 XL pare de parcă ar fi murdar, are nuanțe spălăcite. Și uite aici e toată problema. Pe Google Pixel 2 cel mic, este instalat un display AMOLED produs de Samsung, în timp ce pe 2 XL este un P-OLED (ultimul răcnet) de la LG. Exact aceleași probleme au fost întâlnite și pe unele modele de LG V30, care au display-uri făcute după aceeași tehnologie. 

Google Pixel 2 vs Pixel 2 XL

LG poate că este unul din lideri pe piața televizoarelor OLED, dar în industria smartphone-urilor, aceștia au produs în mare parte display-uri de tip IPS (excepție este gama G Flex), iar începând cu LG V30 din acest an, au schimbat vectorul spre ecrane P-OLED.  

Google Pixel 2 vs Pixel 2 XL

Samsung pe de altă parte este un lider desăvârșit în industria display-urilor mobile. Compania are și mai multă experiență și o tehnologie deja bine pusă la punct. Ironic sau nu, dar modelul inferior - Pixel 2, are un display mai bun decât versiunea premium 2 XL. Și nu sunt sigur că soft-ul ar putea corecta tare multe. Dar, atât timp cât nu l-am testat, nu vreau să dau un verdict final, poate că nu e totul chiar atât de rău. Iar din experiența mea pot spune că utilizatorul se adaptează la orice. 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×