Preluarea BlackBerry de către Samsung a fost doar o metodă ieftină de a specula bursă, se pare

Autor:  | Publicat în:  Financiare 855 ori
<b>Preluarea BlackBerry de către Samsung a fost doar o metodă ieftină de a specula bursă, se pare</b>Uneori e de ajuns un singur zvon șocant pentru că o companie mare să aibă un picaj al valorii acțiunilor, sau pentru că valoarea lor să explodeze. și uneori aceste zvonuri sunt "plantate" în presă pentru a juca la bursă... Acuzații de genul au...

Uneori e de ajuns un singur zvon șocant pentru că o companie mare să aibă un picaj al valorii acțiunilor, sau pentru că valoarea lor să explodeze. și uneori aceste zvonuri sunt "plantate" în presă pentru a juca la bursă... Acuzații de genul au apărut acum și legat de eternul zvon al achiziției BlackBerry de către Samsung.

Chiar noi am scris despre această teorie aici și aici, apoi am citat un oficial Samsung care dezmințea zvonurile. Autoritățile de reglementare a operațiunilor de la bursa au pornit o investigație cu privire la manipularea prețurilor acțiunilor, folosind informații despre posibile tranzacții Samsung sau BlackBerry. și BlackBerry a negat aceste zvonuri destul de recent, deși ele îi creșteau cota de fiecare dată.

Autorități din SUA și Canada investighează sursele zvonurilor și pe cei care au tranzacționat acțiuni în perioada când se vehicula informația că Samsung ar fi gata să plătească 7.5 miliarde de dolari pe firmă canadiană. Atunci când a apărut informația în presă, acțiunile BlackBerry au crescut cu 4%. Să vă explic cum funcționează: ești jucător pe Wall Street, plătești pe cineva în presă planteze povestea, ai câteva acțiuni ieftine BlackBerry, le vinzi după ce cresc și ieși în profit.

și asta se numește "manipularea acțiunilor", ceea ce e ilegal.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×