Primele mișcări În sectorul 4G În România din 2012, frecvențele necesare eliberate În 2011

3.176 ori
<b>Primele mișcări În sectorul 4G În România din 2012, frecvențele necesare eliberate În 2011</b>în vreme ce la nivel internațional apar tot mai mult tablete și smartphone-uri cu suport 4G, este și momentul că România să se adapteze noilor standarde, iar primii pași se fac deja în această direcție. Astfel, aflăm că ANCOM a acordat deja 3...

în vreme ce la nivel internațional apar tot mai mult tablete și smartphone-uri cu suport 4G, este și momentul că România să se adapteze noilor standarde, iar primii pași se fac deja în această direcție. Astfel, aflăm că ANCOM a acordat deja 3 licențe experimentale pentru testarea serviciilor 4G.

Conform experților, până la finalul anului în curs ar trebui eliberate frecvențele 4G necesare pentru implementarea noii tehnologii. Vor fi necesare banda dividendului digital și banda de 2,6 GHz, ocupate în acest moment, iar trecerea la televiziunea digitală va duce la eliberarea frecvențelor necesare.

Aflăm de la Financiarul că până la finalul anului viitor, operatorii de telecomunicații din România ar putea începe investițiile în tehnologia de nouă generație, cu accentul pe LTE (Long Term Evolution). Aceasta rivalizează cu faimoasa tehnologie WiMAX, iar pentru a vă face idee ce fel de terminale operează în LTE, vă dăm două exemple: tableta Motorola Xoom și smartphone-ul HTC Thunderbolt.

Vă reamintim că în 2009 ANCOM a organizat o licitație pentru vânzarea primelor licențe Broadband Wireless Access, și în ciuda faptului că a fost cumpărat Caietul de Sarcini de către mai multe companii, nu au existat participanți la licitație. La nivel internațional, au fost lansate în 2010 nu mai puțin de 17 rețele 4G, în vreme ce 128 de operatori au investit în tehnologia de nouă generație.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×