Investigația În cazul prototipului iPhone 4 vândut celor de la Gizmodo se apropie de final

1.400 ori
<b>Investigația În cazul prototipului iPhone 4 vândut celor de la Gizmodo se apropie de final</b>Dacă vă mai amintiți, cu un an în urmă se isca un întreg scandal pe seama unui prototip de iPhone 4 care ajungea pe mâna presei cu luni bune înainte ca el să fie prezentat oficial de Steve Jobs. Totul a pornit atunci când inginerul Apple Robert...

Dacă vă mai amintiți, cu un an în urmă se isca un întreg scandal pe seama unui prototip de iPhone 4 care ajungea pe mâna presei cu luni bune înainte ca el să fie prezentat oficial de Steve Jobs. Totul a pornit atunci când inginerul Apple Robert Gray Powell a uitat acest handset într-un bar, unde a fost găsit de studentul Brian Hogan.

Tânărul Hogan a vândut prototipul faimosului blog tech Gizmodo contra sumei de 5000 de dolari. Ei bine, iată că atât Hogan, cât și Gizmodo riscă acum acuzații. Investigația durează deja de luni bune, acest proces anevoios fiind pus pe seama faptului că autoritățile au fost ocupate și cu alte cazuri. Apple a exercitat presiuni asupra poliției pentru a rezolva acest caz, afirmând că prototipul este neprețuit.

Deocamdată nu există acuzații clare pentru blogul tech sau cel care a vândut terminalul, deși Brian Hogan este cel care riscă sancțiunile cele mai importante. Vă reamintim că primăvara trecută autoritățile au obținut un mandat și au cercetat casa editorului Gizmodo Jason Chen, acțiune care a stârnit indignarea colegilor de breaslă. Aceștia invocă drepturile membrilor presei, imuni la percheziții de domiciliu, asta dacă nu au comis vreo infracțiune.

Interesantă este abordarea celor de la Apple cu privire la angajatul ghinionist, care rămâne în continuare parte din echipa companiei din Cupertino, după ce chiar co-fondatorul său, Steve Wozniak l-a aparat pe Powell, afirmând că oricui i se putea întâmpla un astfel de lucru.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×