Problemele celor de la Huawei continuă; Unul dintre președinții rotativi ai companiei ar fi fost implicat într-un complot pentru furtul de secrete comerciale

1.439 ori
<b>Problemele celor de la Huawei continuă; Unul dintre președinții rotativi ai companiei ar fi fost implicat într-un complot pentru furtul de secrete comerciale</b>Dacă problemele Huawei din ultima vreme nu erau de ajuns, iată că astăzi mai apare ceva nou în ecuație. Descoperim astfel pe seama unui raport emis de către publicația The Wall Street Journal faptul că unul dintre președinții

Dacă problemele Huaweidin ultima vreme nu erau de ajuns, iată că astăzi mai apare ceva nou în ecuație. Descoperim astfel pe seama unui raport emis de către publicația The Wall Street Journal faptul că unul dintre președinții rotativi ai Huawei și anume Eric Xu ar fi fost implicat într-un complot pentru furtul de secrete comerciale.

Această acuzație este adusă de către startup-ul CNEX Labs care în mod interesant a fost co-finanțat de către un fost angajat al celor de la Huawei. La ora actuală CNEX și Huawei se judecă pe seama furtului de secrete comerciale, capul de acuzare fiind chiar președintele Eric XU care ar fi instruit un inginer Huawei să obțină detalii despre operațiunile CNEX, inginer care s-a dat drept un potențial client.

Din câte reușim să aflăm, avocații Huawei au admis faptul că Eric Xu a fost cel care a dat ordinul de a se afla mai multe detalii despre operațiunile CNEX, dar acuzațiile cu privire la furtul de secrete comerciale sunt respinse. Povestea este și mai interesantă de atât pentru că Huawei a fost cea care a dat în judecată prima startup-ul CNEX și mai exact pe CEO-ul Yiren Huang în 2017.

Acesta din urmă este co-fondatorul CNEX despre care vă vorbeam mai sus și care a fost angajat Huawei până în 2013. Compania chineză îl acuza pentru faptul că i-a folosit brevetele pentru a dezvolta tehnologia din spatele soluțiilor SSD CNEX. Apoi CNEX a răspuns dând la rândul său în judecată pe Huawei, susținând că gigantul chinez încearcă doar să afle mai multe informații despre tehnologie prin acest proces. 

Procesul intentat de către CNEX se va judeca pe 3 iunie, zi în care vom afla ce decide instanța.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×