Radovan Karadzic, prins cu ajutorul telefonului mobil

Autor:  | Publicat în:  Aspecte Sociale 1.232 ori
<b>Radovan Karadzic, prins cu ajutorul telefonului mobil</b>Ati aflat probabil despre arestarea lui Radovan Karadjici, dar iata ca Evenimentul Zilei ne informeaza ca aceasta a fost posibila din cauza unei greseli a fugarului, care ar fi efectuat o convorbire pe telefonul mobil. In luna iunie, o ruda a lui...

Ati aflat probabil despre arestarea lui Radovan Karadjici, dar iata ca Evenimentul Zilei ne informeaza ca aceasta a fost posibila din cauza unei greseli a fugarului, care ar fi efectuat o convorbire pe telefonul mobil.

In luna iunie, o ruda a lui Karadjici a fost apelata de pe telefonul mobil ce apartinea doctorului Dragan David Dabic, alter ego-ul fugarului. Dupa acest eveniment, doctorul a fost urmarit de catre serviciile secrete sarbe, care monitorizau de mult activitatile si apelurile primite de famila lui Karadjici. Un alt telefon l-a tradat pe fostul lider al sarbilor bosniaci, de data aceasta unul anonim, care atragea atentia autoritatilor asupra adevaratei identitati a doctorului Dragan David Dabic.

Nu este prima oara cand un fost erou negativ si lider este tradat de telefonul mobil. In 1996, presedintele cecen Djohar Dudaev a fost ucis in urma unui atac nocturn cu rachete, care s-au ghidat dupa semnalul emis de telefonul cu semnal prin satelit folosit de acesta. Iata ca telefonul mobil a devenit o unealta mai periculoasa decat am fi crezut, in special pentru atat de cautatii lideri si teroristi, care ar trebui probabil sa nu opteze pentru BlackBerry-uri, de vreme ce acestea nu sunt sigure nici macar pentru oficialii de rang mic.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×