Ratingul de companie al Nokia revizuit la "Pozitiv" după anunţarea achiziţiei Alcatel-Lucent

Autor:  | Publicat în:  Nokia 453 ori
<b>Ratingul de companie al Nokia revizuit la "Pozitiv" după anunţarea achiziţiei Alcatel-Lucent</b>Săptăm&acirc;na trecută aflam veşti despre o tranzacţie importanta pe piaţa reţelelor mobile şi nu numai: Nokia a anunţat achiziţionarea Alcatel-Lucent, care se va finaliza &icirc;n următoarele luni, la un preţ de peste 16 miliarde de dolari....

Săptămâna trecută aflam veşti despre o tranzacţie importanta pe piaţa reţelelor mobile şi nu numai: Nokia a anunţat achiziţionarea Alcatel-Lucent, care se va finaliza în următoarele luni, la un preţ de peste 16 miliarde de dolari. Ei bine, azi aflăm că Fitch Ratings a revizuit ratingul de companie al celor de la Nokia, la "Pozitiv".

În prealabil statutul companiei era "Stabil", iar acum a evoluat. Aceste ratinguri au ca semnificaţie riscul mare sau mic de investiţii într-o companie. După achiziţionarea Alcatel Lucent, Nokia a devenit al doilea cel mai mare nume din zona retelelor, după Ericsson AB şi urmaţi de Huawei. Beneficiile tranzacţiei sunt multiple, de la creşterea bazei de clienţi la îmbunătăţirea segmentului cercetare şi dezvoltare, dar şi creşterea numărului de brevete.

Achiziţia va îmbunătăţi şi poziţia Nokia pe piaţa de reţele în zone ca SUA, unde Huawei şi ZTE nu aveau o prezenţă puternică, iar Alcatel şi Nokia erau rivali. Ne declarăm interesaţi de evoluţia acestui parteneriat pe viitor, în vederea dezvoltării tehnologiei 5G. Una dintre intenţiile declarate a celor de la  Nokia este de a-şi îmbunătăţi soluţiile cloud şi convergenta reţelelor fixe/mobile.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×