Reclamele mobile fac pasi mici, dar siguri pentru a ajunge la consumatori

1.480 ori
<b>Reclamele mobile fac pasi mici, dar siguri pentru a ajunge la consumatori</b>Consumatorii pot fi receptivi la reclamele de pe telefonul mobil, in schimbul beneficiilor ca apeluri gratuite sau continuturi gratuite, dar operatorii raman precauti in ce priveste patrunderea in spatiul intim al clientului. La ora actuala, consumatorii...

Consumatorii pot fi receptivi la reclamele de pe telefonul mobil, in schimbul beneficiilor ca apeluri gratuite sau continuturi gratuite, dar operatorii raman precauti in ce priveste patrunderea in spatiul intim al clientului.

La ora actuala, consumatorii nu trebuie sa se teama ca vor primi mesaje promotionale de fiecare data cand trec pe langa un supermarket. De asemenea nu exista problema unor bannere care sa apara pe ecranul telefonului mobil, atunci cand utilizatorul isi verifica emailul. Companiile care produc reclame si operatorii de telefonie vad noile metode de advertising drept o oportunitate de a genera noi venituri. Conform unor studii recente, piata reclamelor mobile va atinge o valoare cuprinsa intre 1 si 24 de miliarde de dolari in urmatorii 4 ani.

Problema este ca acelasi sondaj arata ca 80-90% dintre clienti ar accepta reclamele pe telefonul lor, daca ar primi in schimb muzica gratuita si clipuri video. La ora actuala site-ul de social networkingMySpace ofera o versiune mobila, finantata de reclame, iar reteaua britanica Blyk ofera clientilor cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani apeluri gratuite si SMS-uri in schimbul vizionarii de reclame. Motivul pentru care advertiserii doresc o portiune din aceasta piata cu potential urias este simplu: 3 miliarde de oameni au telefoane mobile, iar gasirea publicului tinta se poate face mult mai usor, decat prin alte media.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×