RIM - BlackBerry și o mică analiză a trendurilor din 2011

Autor:  | Publicat în:  BlackBerry 1.211 ori
<b>RIM - BlackBerry și o mică analiză a trendurilor din 2011</b>Presupun că ați auzit de recenta problema întâmpinată de RIM - serviciile de date au picat după ce un server de la Londra nu și-a mai făcut datoria. Vă dați seama că nu are cum să pice bine. Clientela BlackBerry este în general din zona...

Presupun că ați auzit de recenta problema întâmpinată de RIM - serviciile de date au picat după ce un server de la Londra nu și-a mai făcut datoria. Vă dați seama că nu are cum să pice bine. Clientela BlackBerry este în general din zona business și au fost afectați în mod direct peste 48 de ore.

Compania canadiană era și așa pe o pantă descendentă. iOS și Android sunt mai user friendly și cu magazine de aplicații bine puse la punct - peste 500.000 de aplicații în App Store și peste 250.000 în Android Market. Tableta BlackBerry PlayBook s-a vândut în al doilea trimestru în 500.000 de unități, iar în trimestrul al doilea abia a capitalizat 200.000 de unități.

Au încercat să dea un refresh și gamei de telefoane aducând procesoare single-core la 1.2 GHz, 768 MB RAM, camere foto și rezoluții mai bune și sistemul de operare BlackBerry OS 7.0. Rezultatele se lasă așteptate.

Dovada că RIM nu stă bine deloc sunt și zvonurile cum că Microsoft sau Vodafone ar fi interesate de achiziție. în primul caz nu cred că le-a rămas prea mult cash după ce au cumpărat Skype în prima parte anului și mai degrabă s-ar orienta spre Nokia cu care are un parteneriat foarte strâns. Vodafone ar face o mișcare îndrăzneață și fără precedent.

La ora actuală în zona telefoniei mobile - orice este posibil. Nimeni nu se aștepta ca Google să cumpere Motorola pentru 12.5 miliarde dolari. Apropo, Sony dorește să rămână unic acționar în cadrul Sony Ericsson și pune 1 miliard de dolari la bătaie.

Cred că RIM nu poate ține pasul cu concurența și le este greu să dezvolte și sistemul de operare, dar și telefoanele. Apple reușește, dar cu un singur model nou lansat pe an și nu cu o întreagă gamă de telefoane.

Ideea ar fi că Nokia și RIM au pierdut startul în segmentul smartphone-urilor de top și birocrația din interiorul celor două companii a fost prinsă pe picior greșit de viteza cu care totul se întâmplă la nivelul lui 2011. Nici nu au luat măsuri radicale. Nokia și acum lansează telefoane cu Symbian cel vechi, Symbian Belle, MeeGo, Series 40, Windows Phone și au un alt OS în dezvoltare pentru telefoane ieftine - Meltemi. Să nu spuneți că asta este o strategie. Lucrurile par mai închegate la Samsung - Android, Windows Phone 7 și Bada. Simplu și de efect. în România citeam că au ajuns numărul 1 și la smartphone-uri cât și la telefoanele de bază din a doua parte a lui 2011 detronând Nokia ce înainte era lider detașat.

Se individualizează companii ce merg bine și unele care au probleme în a-și găsi identitatea și un viitor bun. Din prima categorie fac parte Apple, Samsung și HTC. Din a doua: RIM, Sony Ericsson, Nokia, Motorola.

Ce credeți că ar trebui să facă RIM ca să revitalizeze gama BlackBerry?

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×