RIM confirmă telefoane BlackBerry multicore cu OS QNX

Autor:  | Publicat în:  BlackBerry 1.005 ori
<b>RIM confirmă telefoane BlackBerry multicore cu OS QNX</b>Dacă v-a impresionat plăcut sistemul de operare QNX de pe tableta BlackBerry PlayBook, ei bine aflati că acesta va sosi și pe viitoarele smartphone-uri BlackBerry. Vestea vine de la Mike Lazaridis, co-CEO al RIM, producătorul canadian de terminale...

Dacă v-a impresionat plăcut sistemul de operare QNX de pe tableta BlackBerry PlayBook, ei bine aflati că acesta va sosi și pe viitoarele smartphone-uri BlackBerry. Vestea vine de la Mike Lazaridis, co-CEO al RIM, producătorul canadian de terminale BlackBerry.

în acest moment cea mai nouă versiune de OS pentru aceste modele de telefoane este BlackBerry OS 7 și este posibil ca următorul upgrade să facă trecerea la QNX OS. Primele modele cu platforma lui PlayBook vor fi terminale multicore, cel mai probabil lansat de abia în 2012. Astfel, ne așteptăm ca la MWC 2012 și CES 2012 să vedem prototipuri de BlackBerry-uri dual/quad core și dotate cu QNX.

Ar fi pentru prima oară când BlackBerry-urile beneficiază de un multitasking performant, la nivel cu rivalul iOS sau Android. în plus, noua versiune de QNX va include și toate funcțiile esențiale necesare unui sistem de operare, fără a se baza pe un alt terminal pentru email și contacte, cum se întâmplă cu PlayBook.

Material Video Promovat

(Huawei P30 Pro Review, detalii aici)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×