Samsung ar putea lansa o funcție antifurt pentru smartphone-uri luna viitoare

Autor:  | Publicat în:  Samsung 1.107 ori
<b>Samsung ar putea lansa o funcție antifurt pentru smartphone-uri luna viitoare</b>Pe măsură ce telefoanele mobile devin tot mai complexe și bine dotate, tentația pentru hoți sau hackeri crește, iar Samsung vrea să ia măsuri de siguranță. Ei bine, se pare că luna viitoare producătorul sud-coreean va lansa o funcție antifurt...

Pe măsură ce telefoanele mobile devin tot mai complexe și bine dotate, tentația pentru hoți sau hackeri crește, iar Samsung vrea să ia măsuri de siguranță. Ei bine, se pare că luna viitoare producătorul sud-coreean va lansa o funcție antifurt pentru terminale mobile.

Reprezentanții Samsung s-au întâlnit cu ministrul de justitie american Erich Schneiderman și cu alte capete luminate din zona tech pentru a discuta legat de implementarea unei funcții de securitate sporită pe terminalele mobile. E vorba despre o modalitate de blocare a handsetului de la distanță, printre altele. Prin intermediul acestui "kill switch" producătorii de telefoane, operatorii și chiar și guvernul SUA vor putea bloca, șterge sau dezactiva un smartphone de la distanță.

Odată pus în acțiune acest procedeu, terminalul nu va mai putea fi folosit nicăieri în lume. Practic, avem de-a face cu un buton de "brickuire" a respectivului device. Nu vi se pare extremă o astfel de măsură? Nu ar fi mai nimerită o funcție care să dezactiveze temporar hansetul și el să poată fi totuși reactivat când și dacă mai ajunge la posesorul de drept?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×