Samsung are noul chipset FinFET de 8 nm gata de producţie în masă; Aduce un consum cu 10% mai mic decât predecesorii

1.572 ori
<b>Samsung are noul chipset FinFET de 8 nm gata de producţie în masă; Aduce un consum cu 10% mai mic decât predecesorii</b>Cu toate că ultimele speculații vorbeau despre lansarea unor noi procesoare de 10nm, un soi de generație a doua, iată că sud-coreenii de la Samsung împing limitele la maxim și dezvăluie că au un chipset FinFET de 8 nm gata pentru producția în masă

Deşi ne aşteptam ca următorul mare salt în zona chipset-urilor să fie cel de la 10 nm la 7 nm, auzisem că de fapt ni se pregăteşte un soi de generaţie 2 pentru procesoarele de 10 nm. Acum se pare că Samsung vrea să facă de fapt alt pas, spre procesul de producţie de 8 nm şi avem detalii despre aceste CPU-uri mai jos.

Samsung ar fi anunţat oficial că producţia în masă de procesoare FinFET de 8 nm e gata să debuteze, iar tehnologia pe bază de nod 8LPP permite un consum cu 10% mai mic faţă de precedentele procesoare. În plus, noul chip ocupă şi cu 10% mai puţin spaţiu faţă de unităţile 10LPP. Reţineţi că e vorba despre o soluţie intermediară aici, până vine generaţia flagship de 7 nm.

8LPP este avantajos pentru terminale mobile, pentru lucrul cu cryptocurrency, servere şi reţele. De vreme ce noile chipset-uri sunt gata de producţie, ar putea ajunge pe Samsung Galaxy S9 şi Galaxy Note 9 la anul. Samsung se află în plină cursă către 7 nm în acest moment, la bătaie cu TSMC. Cei de la TSMC sunt deja consideraţi aproape de ţintă, dar Samsung ar avea o tehnologie ultraviolet lithography mai eficientă.

Posibil să vedem chipset-uri de 8 nm devenind viitoarele modele Exynos şi că tehnologia să ajungă şi să inspire Qualcomm, cum am tot văzut în ultimii ani. Estimările arată că vom ajunge la chipset-uri de 5 nm prin 2020, iar de acolo se intra în teritoriu necunoscut, unul care îi interesează foarte mult pe cei de la Intel şi IBM... Poate în anii 2020 să asistăm şi la o trecere la chipseturi cuantice, lucru deja explorat de IBM.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×