Samsung dezvoltă senzori foto de 8 și 12MP, care se comportă excelent În luminozitate scăzută

Autor:  | Publicat în:  Samsung 1.557 ori
<b>Samsung dezvoltă senzori foto de 8 și 12MP, care se comportă excelent În luminozitate scăzută</b>Samsung tocmai a anunțat că noi senzori foto de 8 și 12MP se află în dezvoltare în laboratoarele sale, aceștia urmând să ajungă pe terminale high end precum smartphone-uri. Ce aduce în plus această tehnologie este o mai bună captură de...

Samsung tocmai a anunțat că noi senzori foto de 8 și 12MP se află în dezvoltare în laboratoarele sale, aceștia urmând să ajungă pe terminale high end precum smartphone-uri. Ce aduce în plus această tehnologie este o mai bună captură de imagine a camerelor în condiții de luminozitate scăzută.

Senzorul CMOS de 8 megapixeli S5K3H2 folosește tehnologia pixel BSI (back side illuminated), care va permite utilizatorilor să realizeze fotografii de calitate chiar și în lipsa unei surse potrivite de lumină. Calitatea camerelor ce vor fi încoporate pe telefoane va fi comparabilă cu cea a aparatelor foto digitale point and shoot. Noii senzori vor suporta și captură video full HD la 30 fps, 720p la 60 fps și VGA până la 120fps.

 Samsung dezvoltă senzori foto de 8 și 12MP, care se comportă excelent În luminozitate scăzută

în plus, senzorul are și un consum redus de energie, îmbunătățind viața bateriei telefoanelor. în ce privește varianta de 12MP, S5K3L1 suportă acceasi tehnologie BSI, dar adaugă și un filtru RGB-alb, pentru a reduce "zgomotul" și a face imaginea cu 30% mai bine iluminată. Filtrul menționat operează împreună cu un chip care face trecerea din RGB-alb în RGB Bayer.

La capitolul video, acest senzor este capabil de captură full HD 1080p la 60 fps, 720p la 90 fps și VGA la 120 fps. Ambele modele vor intra în producția de masă în trimestrul 2 și 3 și vor fi prezentate la MWC 2011.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×