Samsung dezvolta tehnologia WiFi 802.11ad de 60 GHz, cu viteze de 5 ori mai mari

Autor:  | Publicat în:  Samsung 1.426 ori
<b>Samsung dezvolta tehnologia WiFi 802.11ad de 60 GHz, cu viteze de 5 ori mai mari</b>Samsung a anunțat dezvoltarea tehnologiei WiFi 802.11ad de 60 GHz, care aduce o viteză de transmitere a datelor de 5 ori mai mare. Se pot atinge astfel viteze de 4.6 Gbps, adică 575 MB pe secundă. &nbsp; Generația actuală de WiFi mainstream oferă o...

Samsung a anunțat dezvoltarea tehnologiei WiFi 802.11ad de 60 GHz, care aduce o viteză de transmitere a datelor de 5 ori mai mare. Se pot atinge astfel viteze de 4.6 Gbps, adică 575 MB pe secundă.

Generația actuală de WiFi mainstream oferă o viteză de până la 108 MB pe secundă. Astfel, folosind tehnologia celor de la Samsung veți descărca un film de 1 GB în mai puțin de 3 secunde de pe un terminal pe altul. Firma sud coreeană afima și că nouă tehnologie elimina și interferenta co-channel și elimina diferențele între viteză teoretică și viteza reală. Astfel se ating viteze superioare de până la 10 ori față de tehnologiile WiFi de 2.4 GHz și 5 GHz.

Acum se dezvoltă și o versiune comercială a acestei descoperiri și probabil va exista suport pentru acest tip de conectivitate și pe viitoarele modele Galaxy. Spre deosebire de alte tehnologii WiFi de 60 GHz, care au putere slabă de penetrare, cea Samsung aduce și o calitate bună a semnalului, folosind tehnologia "micro beam forming control". Samsung are și planuri legate de segmentul Smart Home folosind această descoperire.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×