Samsung dorește consolidarea prezenței pe piața globală Semiconductor prin achiziția NXP pentru 40 miliarde dolari

519 ori
<b>Samsung dorește consolidarea prezenței pe piața globală Semiconductor prin achiziția NXP pentru 40 miliarde dolari</b>Una dintre cele mai profitabile divizii ale celor de la Samsung este și cea Semiconductor, facilitate cunoscută în special pentru producția de procesoare și cipuri de memorie. Cu scopul de a-și întâri activitatea în acest sector

Una dintre cele mai profitabile divizii ale celor de la Samsung este și cea Semiconductor, facilitate cunoscută în special pentru producția de procesoare și cipuri de memorie. Cu scopul de a-și întâri activitatea în acest sector se pare că sud-coreenii au în plan ceva achiziții viitoare, urmărind cu atenție firmele NXP Semiconductors, INFINEON, dar și XILINX.

Potrivit detaliilor apărute în presă, cea mai importantă achiziție este cea a NXP din această listă - companie care se află în topul celor mai mari producători semiconductor din lume și care are venituri anuale de peste 9 miliarde de dolari. Tot NXP este cunoscută pentru contribuția adusă la dezvoltarea tehnologiei NFC și aflăm că de multă vreme Qualcomm încearcă să o achiziționeze dar fără succes.

Acum Samsung intră în scenă și ar putea avea succes în procesul de achiziție prin oferirea unei sume mai uriașe de bani. Chiar se vehiculează prețul de 40 miliarde dolari pentru cumpărarea NXP, o achiziție care ar consolida prezența globală Samsung pe piața de producere a cipurilor.

Din câte se vehiculează, Samsung ar dori extinderea produselor de la soluții de management electric, wireless, dar și din segmentul auto. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×