Samsung s-a săturat să vadă lumea disecând modele Note 9; Explică cum stăm de fapt cu răcirea pe bază de apă și carbon

2.310 ori
<b>Samsung s-a săturat să vadă lumea disecând modele Note 9; Explică cum stăm de fapt cu răcirea pe bază de apă și carbon</b>Pentru că numeroase procese de teardown asociate lui Samsung Galaxy Note 9 au început să apară online iată că și cei de la Samsung decid să facă același lucru. Compania ne dezvăluie cum stăm de fapt cu sistemul de răcire pe bază de

De obicei atunci când se lansează un smartphone nou, el are parte de clasicul teardown, adică disecţie. Una o face iFixit, pentru a ne arăta cat de uşor de reparat e telefonul, iar alta o face JerryRigEverything, pentru a ne arăta componentele. În cazul lui Samsung Galaxy Note 9 disecţiile abundă şi toată lumea vrea să afle care e faza de fapt cu sistemul de răcire pe bază de carbon şi apă. Iar Samsung s-a săturat de asta şi a ales să explice clar ce se întâmplă.

Promisiuni de "liquid cooling" am tot auzit în ultimul an, fie de la producători de telefoane de gaming sau chiar de la Xiaomi pe Pocophone F1. În cazul lui Samsung Galaxy Note 9, la nivel oficial avem de-a face cu un "Water Carbon Cooling System", anunţat ca atare în timpul prezentării telefonului. Toată lumea a dorit să afle cum funcţionează şi multiple unităţi Note 9 au fost disecate.

Sistem racire Note 9

Chiar dacă unii experţi au găsit urme de apă în acel sistem de răcire, nu a existat nici urmă de carbon. Pentru a clarifica acest aspect, Samsung a făcut o postare pe site-ul său oficial, în care explică prin grafice cum se face răcirea pe Note 9. Tech Lab Notes confirmă partea cu apa din sistem, care se transformă în abur prin încălzirea furnizată de CPU. Apoi acel abur călătoreşte printr-un filtru poros al heatpipe-ului (ţevi din cupru) şi redevine apă în celălalt capăt, după răcire.

Partea din carbon intră în acţiune sub forma unui Thermal Interface Material (TIM), care e amplasat deasupra cipului şi ajută la conducerea căldurii către zona din cupru. Conform Samsung, acest TIM din fibră de carbon este de 9 ori mai bun conductor de căldură decât siliconul. Practic cei care au desfăcut telefonul până acum nu ştiau unde să se uite, cam acesta e mesajul.

E drept că stratul de carbon era foarte subţire, măsurând doar microni in grosime. Deci promisiunea din marketingul Samsung e reală şi avem Apă + Carbon pentru o răcire mai bună.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×