Samsung Galaxy S6 Edge+ și modul inteligent în care senzorul de lumină ajută la optimizarea consumului de energie, dar și la contrabalansarea efectului de reflexie a ecranului

5.556 ori
<b>Samsung Galaxy S6 Edge+ și modul inteligent în care senzorul de lumină ajută la optimizarea consumului de energie, dar și la contrabalansarea efectului de reflexie a ecranului</b>&Icirc;n urmă cu o săptăm&acirc;nă vă povesteam despre Samsung Galaxy S6 Edge+, cum acesta e telefonul dintre toate cele testate de noi, care stă cel mai aproape de limita de o oră, c&acirc;nd vine vorba de rapiditatea cu care se &icirc;ncarcă...

În urmă cu o săptămână vă povesteam despre Samsung Galaxy S6 Edge+, cum acesta e telefonul dintre toate cele testate de noi, care stă cel mai aproape de limita de o oră, când vine vorba de rapiditatea cu care se încarcă propria-i baterie de la 0 la 100%. Vă reamintesc că bateria s-a încărcat în în fix o oră şi cinci minute, ocupând în acest moment primul loc dintre rezultatele arhivate de Mobilissimo.ro până în acest moment.

Tot în cadrul programului Samartphone Tester de la Orange şi tot legat de baterie (dar şi de display), voi continua azi în a vă prezenta o altă caracteristică (de puţini cunoscută), care în afară de celebrele deja "Power Saving Mode” şi "Ultra Power Sawing Mode” ce contribuie la menajarea bateriei telefoanelor Samsung, ajuta şi ea la economisirea energiei, dar şi la evidenţierea potenţialului display-ului într-un mod extrem de inteligent!

Pentru a vă face cunoscută această caracteristică, vă voi povesti un mic "conflict” cu cititori, întâmplare de anul trecut, atunci când în momentul când am publicat recenzia lui Samsung Galaxy Note 4, am fost atenționați că valoarea luminozităţii  ecranului lui Note, este de fapt mai mare decât ne-au arătat propriile teste.

Evident, având în vedere că realizăm testele mereu în aceleaşi condiţii, am fost oarecum surprinşi de insistenţa cu care am fost criticaţi şi am hotărât să analizăm situaţia. Testele de luminozitate le facem pe timp de zi la lumina din cameră, cu senzorul de luminozitate expus şi cu luxmetrul lipit de ecran, valoarea obţinută astfel fiind relevantă, foarte aproape de adevăr. 

Luminozitate ecran Note 4

Test baterie Samsung Galaxy Note 5 în bătatia soarelui

Problema a fost că valoarea maximă în cazul lui Note 4 se obţine cu senzorul expus la soare şi cu luminozitatea setată pe "auto +5”! Practic şi noi şi cititorii au avut dreptate, deoarece noi am respectat condiţiile de test, iar cititorii pentru că într-adevăr, chiar putea fi obţinută o valoare mai mare a luminozităţii în cazul telefonului.

Unde vreau să ajung de fapt cu această povestioară? Ei bine şi Samsung Galaxy S6 Edge+ integrează o astfel de tehnologie de folosire a luminii ambientale pentru a servi în mod inteligent soluţia optimă de luminozitate, chiar şi în condiţiile în care luminozitatea telefonului e setată pe auto, respective manual. Nu mai avem acel auto+5 deci, dar cum spuneam adineaori, chit că suntem pe mod auto, sau manual, Edge+ îşi autoreglează luminozitatea în funcţie de ce percepe senzorul său de luminozitate.

Samsung Galaxy S6 Edge+ cu ecranul expus la lumina puternica
Test luminozitate Galaxy S6 Edge+ cu senzorul expus la lumină puternică

De ce e OK acest lucru? Deoarece astfel se poate obţine un consum de energie mai mic, telefonul putând regla full automat luminozitatea ecranului (pe mod auto), dar poate să ne ofere şi o vizibilitate şi lizibilitate excelentă, afară, în bătaia soarelui. Practic când mutăm pe manual, afară, senzorul de luminozitate mai da un boost ecranului din punct de vedere al luminozităţii, până la o cotă când putem citi fără problem conţinutul afişat. Luminozitatea ecranului ajunge astfel până aproape de 1000 LUX, cum ne-a arătat un test făcut cu S6 Edge în primăvară și toate astea în condiţiile în care rivalii se limitează undeva pe la jumătatea acestei valori.

Luminozitate Samsung Galaxy S6 Edge+ la lumina camerei

Test luminozitate Galaxy S6 Edge+ cu senzorul de luminozitate la lumina camerei

Evident, imediat ce senzorul de luminozitate observă că ecranul telefonului nu mai este expus razelor soarelui, acesta reduce automat luminozitatea acestuia, cum vă spuneam, acest lucru se întâmpla chiar dacă luminozitatea e pe manual. Nu trebuie să vă mai spun că acestă optimizare este valabilă și în "mod auto"..

Tehnologia prezentată mai sus şi integrată în telefoanele Samsung din generația 2015 (cel puţin în cazul vârfurilor de gamă), face parte şi ea din explicaţia cum cu o baterie inferioară din punct de vedere a capacităţii, Samsung reuşeşte totuşi să obţină valori de top în privinţa autonomie de folosire.

Vreau să atrag atenţia aici mai ales acelora dintre cititori, care obişnuiesc să citească doar specificaţiile unui telefon înainte de achiziţie şi pun baza numai pe cifre în ceea ce priveşte capacitatea bateriei. Atenţie! Consumul și optimizarea acestuia este un factor esenţial, iar dacă acesta este gestionat inteligent, o baterie de capacitate mai mică, poate avea autonomie mai mare față de alta cu capacitate superioară.

Legat de cifrele obținute în benchmarkul bateriei lui Edge+, am obținut 7 ore și 52 de minute de utilizare continuă și playback video de nu mai puțin de 11 ore și 9 minute, suficient deci să urmăriți întreaga serie The Lord of The Rings, cap - coadă, în Full HD pe telefon! Ce pot să spun, e că S6 Edge+ a trecut cu brio testul bateriei! Bravo!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×