Samsung Galaxy S6 (mini review): telefonul de care Samsung avea nevoie şi o trecere la următorul nivel de calitate (Video)

Autor:  | Publicat în:  Samsung 6.651 ori
<b>Samsung Galaxy S6 (mini review): telefonul de care Samsung avea nevoie şi o trecere la următorul nivel de calitate (Video)</b>Am petrecut o parte din săptăm&acirc;na trecută &icirc;n compania lui Samsung Galaxy S6 Edge, dar şi a lui Galaxy S6, av&acirc;nd ocazia să testez telefonul flagship al celor de la Samsung timp de c&acirc;teva zile. Aflaţi că mi-au trecut prin...

Am petrecut o parte din săptămâna trecută în compania lui Samsung Galaxy S6 Edge, dar şi a lui Galaxy S6, având ocazia să testez telefonul flagship al celor de la Samsung timp de câteva zile. Aflaţi că mi-au trecut prin mână două terminale în versiuni pre release, versiunea aurie şi cea a albă a acestui handset. După ce ne-am format primele impresii despre Galaxy S6 Edge, e momentul să vedem ce poate şi modelul non curbat.

Nu o să vă plictisesc cu specificaţii sau detalii tehnice, ele vor abunda în recenzia finală. Samsung Galaxy S6 vine ca răspuns la toţi acei critici care strâmbau din nas şi spuneau "eu nu cumpăr un telefon din plastic". Apoi mai sunt şi aceia care de fiecare dată când criticam Sony că foloseşte carcase din sticlă, veneau şi spuneau că ei adoră sticla. Samsung împacă ambele tipuri de potenţiali clienţi, care alegeau Apple şi Sony până acum, oferindu-le combinaţia ideală între sticlă şi metal.

Recenzie Samsung Galaxy S

Ce e diferit aici? Ei bine, modul în care se simte îmbinarea sticlei cu metalul în mâna utilizatorului este excelent. E de parcă Samsung a "deghizat" familiaritatea lui Galaxy S5 şi S4 în materiale complet noi şi premium. De asemenea, spre deosebire de telefoanele Xperia, Galaxy S6 nu e alunecos, iar rama sa metalică e plăcută la atingere şi nu tăioasă.

Review Samsung Galaxy S6

Nu putem să nu observăm că zona superioară şi inferioară duc cu iPhone 6, dar nu într-un mod deranjant sau care să provoace procese sau nelinişti ale fanilor. Cum altfel ar putea arăta un handset cu rama subţire metalică, rotunjită la colţuri, cu difuzorul şi portul de încărcare jos? Trecând peste aspectul design, excelent bifat de Samsung, găsim la bord un procesor foarte puternic, care spulberă orice rival în benchmark-uri.

Specificatii Samsung Galaxy S6

E şocant cât de mare e distanţa între Galaxy S6 şi S5 în aceste teste, iar distanţa faţă de iPhone 6 e şi ea apreciabilă. Ecranul e la fel de luminos ca la Galaxy S5, dar culorile sunt acum puţin mai bune şi în mod clar mai bune decât la iPhone-urile de nouă generaţie. Negrul şi contrastul sunt perfecte, dar trebuie să menţionăm că luminozitatea maximă e sub Galaxy Note 4, care era totuşi cam overkill la acest capitol.

Difuzorul lui Samsung Galaxy S6

Difuzorul din zona inferioară e o surpriză plăcută, de vreme ce oferă un sunet excelent şi volum ridicat, depăşind performanţele modelelor iPhone şi nefiind extrem de departe de BoomSound-uri la tăria sunetului. Am apreciat şi noua interfaţă a playerului audio, care scapă de confuzie, haos şi organizarea în mini ferestre, totul fiind mai pragmatic acum.

Camera lui Samsung Galaxy S6

Camera de 16 megapixeli are o stabilizare optică excelentă, iar cadrele realizate ziua sunt fără cusur. În special nivelul de detalii se remarcă aici şi puteţi face abuz de zoom şi tot nu veţi găsi un zgomot prea clar în fotografii. Culorile arată foarte bine şi aceasta este cred una dintre puţinele camere care nu au probleme să facă fotografii cu soarele direct în faţă, în condiţii de soare puternic şi la interior, cum erau acele cadre cu hamburgerii.

Mostre foto Samsung Galaxy S6

Mostra foto Samsung Galaxy S6

Mostra foto Samsung Galaxy S6

Mai multe mostre foto aici!

Am început de câteva recenzii încoace să analizăm aspectul "textură" la fotografii. Uitaţi-vă numai la acea mostră foto cu semnul "Ermil Pangrati" şi o să vedeţi textura pietrei din spatele semnului, iar jucăriile din parc îşi arată în mod clar formele curbate şi îmbinarea de metal cu vopsea (ieftină). Una e să capturezi o imagine generată din pixeli care recompun la nivel teoretic ce vede ochiul uman şi alta e să prinzi şi textura şi feelingul 3D al acelui obiect, aducând în mintea utilizatorului şi o senzaţie pe care ar oferi-o atingerea sa.

Captura video e perfectă pe Galaxy S6, în condiţiile în care cea a lui Galaxy S5 ni se părea perfectă şi ea. Culorile sunt mai realiste acum, faţă de S5 şi am apreciat şi acustica clară. Pe timp de noapte pot zice că în primul caz am fost mulţumiţi de ce putea să facă Galaxy S6 în centrul bine luminat al oraşului Bucureşti, fotografiile de la ora 19:00 (soarele apusese la 18) arătând excelent, practic ca ziua.

Mostre foto low light

Mostra foto Samsung Galaxy S6 low light

În situaţia doi, era ora 01:00 noaptea şi iluminarea stradală era galbenă şi mai slabă, dar în aceleaşi condiţii Galaxy Note 4 şi iPhone 6 Plus au performat mai bine, mai ales la felul în care au capturat luminile stradale. Din nou e totuşi vorba de o versiune pre release a telefonului. Interfaţa TouchWiz de nouă generaţie scapă de inutilităţi, de briz-briz-uri şi e acum mai fluidă.

Aplicatii Samsung Galaxy S6

Avem noi iconuri, cadrane în S Health, un Calendar apropiat de versiunea stock Lollipop şi o influenţă Material Design în UI. Fundalul alb abundă, iar interfaţa camerei spre exemplu include numai text alb şi e foarte pragmatică. Revenim două secunde la cameră, pentru a menţiona că avem o cameră frontală excelentă aici, care filmează Quad HD şi realizează selfie-uri perfecte, fără zgomot, cu culori şi fundal bune, nu doar feţele subiecţilor bine capturate.

Senzor amprente Samsung Galaxy S6

Senzorul pentru amprente e mai rapid decât pe Galaxy S5, iar cel pentru puls include şi un soi de EKG, dar nu e chiar precis. Per total, Samsung Galaxy S6 este un telefon căruia nu îi mai poţi reproşa mare lucru. Nu îi mai poţi reproşa nimic legat de "plasticul carcasei", de cameră sau ecran, de vechiul TouchWiz lent (nu mai e cazul) sau de lipsa unei camere frontale puternice.

Review Samsung Galaxy S6

E drept că bateria putea fi mai bună, fiind cam cu 2 ore în urma unui iPhone 6 la capitolul playback HD, iar captura nocturnă putea fi şi ea un pic mai bună, ca şi luminozitatea maximă a handsetului. Nici unul dintre aceste aspecte nu scade din appeal-ul telefonului şi putem spune că în sfârşit Samsung şi-a ascultat clienţii şi le oferă ce doreau. Am remarcat şi că sacrificarea bateriei înlăturabile şi a slotului microSD nu au fost criticate până acum de marea masă a publicului, semn de maturitate din partea acestora şi că au înţeles că uneori e nevoie de sacrificii pentru un design premium.

Nu acordăm încă o notă acestui flagship, pentru că am testat versiunea pre release, dar ea ar fi undeva pe la 9.2 - 9.4 din 10, deşi dacă mă întrebaţi pe mine Galaxy S6 Edge uşor superior lui Galaxy S6. [FORUM]

Samsung Galaxy S6 prețuri actualizate

Samsung Galaxy S6 mini review

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×