Samsung pierde mai mult decât echivalentul Întregii companii LG la bursă, după un picaj de 15 miliarde de dolari

Autor:  | Publicat în:  Samsung 1.111 ori
<b>Samsung pierde mai mult decât echivalentul Întregii companii LG la bursă, după un picaj de 15 miliarde de dolari</b>în urma publicării rezultatelor financiare slabe pe trimestrul 2 al acestui an, Samsung a pierdut serios din valoarea sa la bursă. Samsung Electronics ar fi pierdut în jur de 15 miliarde de dolari, iar acțiunile sale au scăzut cu 7.4%. &nbsp; Se...

în urma publicării rezultatelor financiare slabe pe trimestrul 2 al acestui an, Samsung a pierdut serios din valoarea sa la bursă. Samsung Electronics ar fi pierdut în jur de 15 miliarde de dolari, iar acțiunile sale au scăzut cu 7.4%.

Se pare că firma sud coreeană ar fi pierdut mai mult decât echivalentul întregii valori de piață a celor de la LG. Cauza acestui picaj este scăderea de profit de 18% înregistrată în ultimele 3 luni și provocată de segmentul telefoanelor mobile, care stagnează. Samsung a afirmat că problema sa principală o reprezintă rivalii din China și prețurile lor foarte mici pentru telefoane mobile, dar și Apple, care nici măcar nu a lansat un telefon în acest an.

în aceste condiții și trimestrul 3 ar trebui să arate rău pentru Samsung, cu un iPhone nou (sau două) pe drum. Analistul Nicolas Gaudois afirma că nu vede îmbunătățiri ale profitului nici pentru restul anului sau pentru 2015, având predicții rezervate pentru companie. Soluția va fi că prețurile să fie mai agresive de acum încolo, pentru a combate rivalii din China. De asemenea Galaxy Note 4 și acel model metalic Galaxy devin vitale în lupta cu iPhone 6.

Va mai fi Samsung pe primul loc pe piața smartphone la anul?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×