Satelitul Galileo si sistemul GPS vor imbunata navigatia in mediile dificile

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.273 ori
<b>Satelitul Galileo si sistemul GPS vor imbunata navigatia in mediile dificile</b>Agentia Spatiala Europeana a testat recent cel de-al doilea model al seriei de sateliti navigationali Galileo, varianta europeana pentru sistemul american GPS. O colaborare dintre satelitii celor 2 sisteme va permite atingerea unor performante unice,...

Agentia Spatiala Europeana a testat recent cel de-al doilea model al seriei de sateliti navigationali Galileo, varianta europeana pentru sistemul american GPS. O colaborare dintre satelitii celor 2 sisteme va permite atingerea unor performante unice, disparand interferentele si imbunatatindu-se navigatia indoor.

Se pare ca Galileo isi va fi completat "constelatia" de 30 de sateliti pana in 2013, oferind publicului servicii performante, mult peste standardul GPS de azi. Trebuie sa aflati ca noul sistem navigational european va folosi transmisiuni similare cu cele GPS, astfel ca ambele retele navigationale vor opera pe baza aceluiasi hardware. Nu stim exact daca peste 5 ani vom putea pune navigatia GPS de calitate pe seama satelitilor sau a telefoanelor cu performante navigationale crescute.

In orice caz, o mai buna navigatie indoor va schimba conceptul de GPS pentru pietoni, o raritate in ziua de azi. Spre exemplu, marilor mall-uri ar putea folosi noul sistem pentru a-si ghida clientii. Pe langa GPS si Galileo, exisa un al treilea sistem bazat pe sateliti, creat de Rusia si cunoscut sub numele de GLONASS. Proiectul fusese abandonat din cauza problemelor financiare, dar el a fost reluat si constelatia de sateliti va fi pregatita de lansare in 2010.

Viitorul ne pregateste 3 sisteme navigationale de sateliti de la care sa primim semnale, deci se pare ca producatorii de GPS-uri isi vor pastra/creste profiturile linistiti.

Cel.ro a anunțat lichidări de stoc între 25 și 27 iulie. Promite reduceri de până la 70%! (link de afiliat)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×