Scandalul interceptărilor ajunge și la Vodafone România! Vodafone recunoaste că a ascultat telefoanele clienților

Autor:  | Publicat în:  Vodafone 1.003 ori
<b>Scandalul interceptărilor ajunge și la Vodafone România! Vodafone recunoaste că a ascultat telefoanele clienților</b>După scandalul cu Facebook, Google și NSA via Proiectul Prism, acum aflăm că și operatorii de telefonie au oferit marilor agenții de spionaj o portiță către viețile noastre. Vodafone a recunoscut astăzi că a ascultat telefoanele clienților...

După scandalul cu Facebook, Google și NSA via Proiectul Prism, acum aflăm că și operatorii de telefonie au oferit marilor agenții de spionaj o portiță către viețile noastre. Vodafone a recunoscut astăzi că a ascultat telefoanele clienților din câteva tari din Africa și Europa, printre care și România.

Operatorul a recunoscut ca agenții guvernamentale au instalat mecanisme de ascultare în sistemul companiei, ce le-au permis să "tragă cu urechea" la apelurile clienților. Vodafone operează în 29 de țări și a declarat că dintre acestea câteva "ar fi putut să aibă sistemul mobil și fix compromis". în cel puțin 6 dintre aceste țări așa ceva este ilegal, adică dezvăluirea de informații private prin intermediul unui operator.

în plus, Vodafone a declarat sus și tare ca și alți operatori practică acest lucru, sub aceeași jurisdicție. Țările vizate de ascultare sunt Albania, Egipt, Ungaria, Malta, India, Qatar, România, Africa de Sud și Turcia. în toate aceste țări este ilegal să dezvălui informații legate de interceptări sau telefoane ascultate de orice fel. Vă simțiți în siguranță acum?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×