Schimba-ti reteaua oricand vrei cu ASOCS - de la 3G la CDMA, de la GSM de la 4G

Autor:  | Publicat în:  Gadgets 1.115 ori
<b>Schimba-ti reteaua oricand vrei cu ASOCS - de la 3G la CDMA, de la GSM de la 4G</b>Schimbarea setarilor de conectivitate ale telefonului prin intermediul softurilor sale este un deziderat si un feature pe care il asteptam de ceva timp. Se pare totusi ca mintile luminate de la ASOCS au descoperit o modalitate de a include suportul pentru...

Schimbarea setarilor de conectivitate ale telefonului prin intermediul softurilor sale este un deziderat si un feature pe care il asteptam de ceva timp. Se pare totusi ca mintile luminate de la ASOCS au descoperit o modalitate de a include suportul pentru toate tipurile de conectivitate pe un singur chip, care va va permite sa oscilati intre acestea cu ajutorul unui soft specializat.

Dupa cum stiti, telefoanele au nevoie de numeroase chipuri pentru a opera in retelele cele mai variate. Terminalele folosesc un modem pentru a comunica cu reteaua si un procesor pentru a controla acest proces. Acesta este minimul, dar de aici lista de chipuri incluse prinde contur, cu inca un astfel de chipset pentru functia Bluetooth, plus unul GPS, WiFi, 3G sau chiar infrarosu, fiecare avand nevoie de un chip pe placa de baza a telefonului.

Au existat numerosi producatori care au incercat sa creeze un singur chip care sa indeplineasca toate aceste functii, dar se pare ca doar ASOCS este pe drumul cel bun. Un astfel de chipset ar putea fi programat sa aleaga functia dorita de utilizator, trecand de la conectivitate CDMA/EV-DO la GSM/HSDPA oricand, sau de la 3G la 4G in viitor. De asemenea veti putea opta pentru GPS sau Bluetooth in orice moment prin intermediul inventiei celor de la ASOCS.

Problema este ca acestia nu dispun de fabrici, dar suntem siguri ca acesti pionieri vor fi achizitionati de o mare companie pana la finalul saptamanii.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×