Șeful echipei Google ce a contribuit la dezvoltarea cip-ului Visual Core pentru Pixel 2 este angajat de Facebook

861 ori
<b>Șeful echipei Google ce a contribuit la dezvoltarea cip-ului Visual Core pentru Pixel 2 este angajat de Facebook</b>Una dintre noutățile aduse de către terminale Google Pixel 2 și Pixel 2 XL anul trecut în momentul lansării era și cip-ul Visual Core - o componentă separată de procesorul Qualcomm Snapdragon 835 menită să aducă îmbunătățiri la nivel de captură

Printre noutățile aduse de terminalele Google Pixel 2 și Pixel 2 XL la vremea lansării aveam și cip-ul Visual Core, o componentă separată de procesorul Qualcomm Snapdragon 835 și dezvoltată in-house de către companie. Aceasta avea rolul de a aduce îmbunătățiri la nivel de procesare imagini, iar la scurt timp de la apariția telefoanelor pe piață aflam și despre activarea funcțiilor pentru aplicații 3rd party.

Acum aflăm că șeful departamentului ce a condus echipa Google în dezvoltarea acestui cip, dar și a altor produse, a fost angajat de către Facebook. Este vorba despre Sha Rabii, persoană care în cadrul Google a ajutat și la dezvoltarea de smartphone-uri, laptop-uri, a dispozitivelor Google Home, Nest, ba chiar și în departamentele AR/VR.

Nu este precizat clar care va fi rolul lui Sha în cadrul Facebook, dar cel mai probabil acesta va ajuta cu centrele de date și cu soluțiile AI/VR aflate în pregătire la ora actuală. Cât despre plecarea sa de la Google, aparent impactul nu va fi atât de mare pentru că gigantul va găsi rapid un înlocuitor care să continue proiectele. 

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×