Serviciul de urgenta 112 reglementat prin Ordonanta de Urgenta

Autor:  | Publicat în:  ANRCTI 1.220 ori
<b>Serviciul de urgenta 112 reglementat prin Ordonanta de Urgenta</b>Guvernul Romaniei a aprobat ieri Ordonanta de Urgenta ce face referire la organizarea si functionarea Sistemului national unic pentru apeluri de urgenta, ne informeaza ANRCTI. Prin intermediul acestui document, sunt stabilite responsabilitatile ANRCTI,...

Guvernul Romaniei a aprobat ieri Ordonanta de Urgenta ce face referire la organizarea si functionarea Sistemului national unic pentru apeluri de urgenta, ne informeaza ANRCTI.

Prin intermediul acestui document, sunt stabilite responsabilitatile ANRCTI, dar si cele ale Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor si ale administratorului Sistemului national unic pentru apeluri de urgenta plus cele ale agentiilor specializate in interventii si in cele din urma obligatiile furnizorilor de servicii de comunicatii electronice. In document este precizata si modalitatea de finantare a sistemului 112, prin intermediul bugetului de stat.

ANRCTI va vira anual la bugetul statului o parte din profitul generat de tarifele de utilizare a spectrului si tarifele penru utilizarea resurselor de numerotatie. Ordonanta de Urgenta sustine si infiintarea unui comitet de coordonare a activitatii Sistemului national unic pentru apeluri de urgenta (SNUAU), aceasta organizatie functionand sub controlul Guvernului. Comitetul va realiza strategia SNUAU si va stabili functionarea serviciului 112 in Romania. Din comitet vor face parte si ANRCTI, MCTI, Ministerul Interenelor si Reformei Administrative, Ministerul Sanatatii Publice si autoritatea care administreaza SNUAU.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×