Sharp trece la baterii pe metanol

Autor:  | Publicat în:  Sharp 1.485 ori
<b>Sharp trece la baterii pe metanol</b>Cu o saptamana in urma Sharp anunta ca a ajuns la cea mai mare densitate energetica din lume, 0.3 W/cc, in cazul celulelor ce opereaza pe baza de metanol. Acestea sunt destinate echipamentelor mobile si vor fi prezente pe lista de dotari a acestora sub...

Cu o saptamana in urma Sharp anunta ca a ajuns la cea mai mare densitate energetica din lume, 0.3 W/cc, in cazul celulelor ce opereaza pe baza de metanol. Acestea sunt destinate echipamentelor mobile si vor fi prezente pe lista de dotari a acestora sub forma unor baterii.

Noua tehnologie permite generarea energiei electrice prin intermediul unei baterii de mici dimensiuni sau folosirea unei baterii de dimensiuni normale, dar cu o "viata" mai lunga. Avand in vedere faptul ca noua tehnologie presupune utilizarea energiei produse de reactia chimica dintre oxigen si hidrogen, impactul asupra mediului inconjurator este minim. Se pare ca baterii cum sunt cele produse de Sharp vor deveni viitorul standard, transformand energia chimica in energie electrica.

Celulele ce opereaza pe baza de metanol au o structura simpla, in cadrul careia energia este generata printr-o reactie chimica dintre metanol si oxigenul din aer. Durata de viata a acestor noi baterii o va depasi pe cea a bateriilor Litiu-Ion, iar adoptarea noii tehnologii drept standard va fi realizata in urmatorii ani.

⚡ Orange România au de dat 5 televizoare smart Samsung și 5 telefoane Huawei P20 ca premiu, celor care doresc televiziune prin cablu gratuit (oarecum). Oferta se numește Orange Love, iar detalii găsiți aici.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×