și Google o pățește! Utilizatorii Android intentează proces pentru sistemul de localizare din OS

Autor:  | Publicat în:  Google 1.373 ori
<b>și Google o pățește! Utilizatorii Android intentează proces pentru sistemul de localizare din OS</b>Această săptămână a fost dominată de scandalul sistemului de detectare a poziției utilizatorului de către terminalele Apple iOS, care a avut ca rezultat un proces. The Wall Street Journal ne-a informat apoi că și Google folosește un sistem...

Această săptămână a fost dominată de scandalul sistemului de detectare a poziției utilizatorului de către terminalele Apple iOS, care a avut ca rezultat un proces. The Wall Street Journal ne-a informat apoi că și Google folosește un sistem similar de detectare și stocare a informațiilor despre localizarea utilizatorilor Android.

Rezultatul a fost, după cum puteți ghici un proces, intentat de către două persoane din Michigan. Acțiunea legală are ca scop încetarea salvării de informații despre poziția utlizatorului Android pe smartphone-uri și include și o despăgubire de 50 de milioane de dolari. Cele două persoane care au pornit această bătălie legală declară că terminalele pe care le folosesc, modele HTC Inspire 4G nu ar trebui să rețină date de acest tip, cel puțin nu fără un mandat judecătoresc.

Trebuie totuși menționat și punctul de vedere al celor de la Google în această privință, gigantul motoarelor de căutare furnizând informații destul de clare cu privire la sistemul său de localizare. Se pare că toate tipurile de servicii tip location sharing necesită aprobarea din partea utilizatorilor, deci la un moment dat chiar și cei doi utilizatori care au pornit procesul au oferit permisiunea acestei funcții a telefonului.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×