Și OnePlus are în plan lansarea unui telefon pliabil; Firma soră Oppo brevetează un asemenea device

597 ori
<b>Și OnePlus are în plan lansarea unui telefon pliabil; Firma soră Oppo brevetează un asemenea device</b>Multe companii ce activează în zona smartphone și-au anunțat în acest an intențiile de a lansa pe piață un smartphone pliabil anul viitor, printre acestea numărându-se atât Huawei, LG, dar și Samsung. Cel mai nou nume de pe listă pare a fi

În cazul în care nu știați, motivul pentru care telefoanele OnePlus sunt similare la nivel de look sau chiar identice cu anumite modele Oppo, este acela că atât OnePlus, cât și Oppo sunt conduse de aceeași companie mamă - adică BBK Electronics. Astfel, brevetele de design sunt folosite la comun, o modalitate prin care și costurile necesare pentru R&D sunt reduse, OnePlus primind pachetul final la care aduc mici modificări.

Brevet Oppo

Pe viitor ne-am putea aștepta ca OnePlus să lanseze și un telefon pliabil, asta ținând cont de faptul că firma soră Oppo tocmai ce a primit un brevet pentru un asemenea device. Schițele extrase din documentele cu pricina scot la iveală un device interesant ce folosește un ecran pliabil de mari dimensiuni.

Brevet Oppo

Telefonul are margini destul de generoase sus și jos, dar pentru moment tehnologia nu permite reducerea muchiilor la maxim precum avem pe smartphone-urile obișnuite. Observăm balamaua ce permite plierea la mijloc a device-ului, jack-ul audio de la bază, microfonul, grila pentru difuzor și portul USB-C.

Deasupra ecranului avem camera selfie, earpiece-ul, iar în partea de sus un microfon secundar și buton power/unlock. Butoanele de volum sunt plasate în stânga pe rama metalică și din câte putem vedea, grosimea handset-ului este una  redusă. Atunci când telefonul este pliat vom putea utiliza jumătate din ecran după cum se poate observa și în prima imagine din acest articol.

Ținând cont de faptul că Oppo se mișcă tare rapid în implementarea tehnologiilor (modelul Find X fiind primul de pe piață cu mecanism slider), nu ar fi exclus ca la început de 2019 să vedem și un telefon pliabil. Mai târziu și OnePlus ar putea oferi un device de genul.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×