Smartphone-urile și telefoanele non-smartphone la egalitate pentru prima oară! Statisticile Nielsen uimesc!

1.087 ori
<b>Smartphone-urile și telefoanele non-smartphone la egalitate pentru prima oară! Statisticile Nielsen uimesc!</b>înainte de a fi uimiți de statisticile celor de la Nielsen, aflați că acest studiu se aplică pe Statele Unite. Ei bine, se pare că smartphone-urile și terminalele non smartphone sunt acum la egalitate în SUA, semn că acele "feature phones" nu mai...

înainte de a fi uimiți de statisticile celor de la Nielsen, aflați că acest studiu se aplică pe Statele Unite. Ei bine, se pare că smartphone-urile și terminalele non smartphone sunt acum la egalitate în SUA, semn că acele "feature phones" nu mai atrag lumea atât de mult, iar smartphone-urile cu prețuri reduse au început să fie preferate.

La urma urmei, de ce nu ar fi așa? Companii precum Huawei, ZTE sau Panasonic încep să pătrundă în SUA și Europa, oferind modele Android la prețuri incredibile, apoi avem și terminalele Windows Phone cu prețuri scăzute, și nici smartphone-urile Symbian nu stau rău la preț, deci publicul are de unde alege. Descoperirea celor de la Nielsen acoperă luna februarie, iar graficul asociat acestei evoluții este cel de mai sus. Utilizarea de smartphone-uri în State a ajuns la 50%, în vreme ce utilizarea terminalelor low/mid end a scăzut la 50%.

Se pare că în ultimele 3 luni, noii cumpărători de smartphone-uri au ales un iPhone cam în proporție egală cu cei care au ales un terminal Android. în schimb, BlackBerry-urile și "alte branduri" au rămas undeva jos de tot, în statistici. Studiul arata și cât de rapid a explodat segmentul de smartphone-uri, utilizarea lor ajungând la 30% în toamna lui 2010 și crescând de atunci cu 10% în fiecare an. Evident, acele feature phones au început să piardă cota de piață, cam în același ritm.

Smartphone-urile și telefoanele non-smartphone la egalitate pentru prima oară! Statisticile Nielsen uimesc!

Ar fi interesant să vedem și cum evoluează device-urile intermediare - smartablet sau phablet, că LG Optimus Vu și Samsung Galaxy Note.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×