SMS-uri in caz de dezastru/calamitate prin FCC, "ANRCTI-ul americanilor"

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 2.143 ori
<b>SMS-uri in caz de dezastru/calamitate prin FCC, "ANRCTI-ul americanilor"</b>Utilizatorii de telefoane mobile din SUA vor putea primi mesaje text de urgenta, prin intermediul unui sistem de avertizare nationala aprobat miercuri de catre Federal Communications Commision (FCC), ne informeaza CNN. In cadrul acestui plan, FCC va numi...

Utilizatorii de telefoane mobile din SUA vor putea primi mesaje text de urgenta, prin intermediul unui sistem de avertizare nationala aprobat miercuri de catre Federal Communications Commision (FCC), ne informeaza CNN.

In cadrul acestui plan, FCC va numi o agentie federala care va crea mesajele si le va livra unei companii de telefonie mobila. Operatorii care vor adera la acest sistem vor trimite mesaje text utilizatorilor in cazul in care evenimente de genul unui dezastru natural sau provocat de om au loc. Practic, orice dezastru care va pune in pericol sanatatea si siguranta americanilor va declansa o alerta nationala prin SMS-uri. Sunt incluse si tornadele, uraganele si cutremurele dar si rapirile de copii.

T-Mobile, Verizon, Sprint Nextel si AT&T au afirmat ca vor face parte din sistem, atunci cand el va intra in functiune. Abonatii vor avea optiunea de a dezactiva serviciul care le furnizeaza mesajele de urgenta, in functie de abonament, in vreme ce operatorii vor fi obligati sa furnizeze semnale audio sau prin vibratii persoanelor cu dizabilitati. Sistemul de avertizare prin SMS in caz de catastrofa este un proiect care si-a facut aparitia inca din 2006 si care speram ca va fi pus in aplicare cat mai curand, reusind poate salveze vieti in cazul calamitatilor similare cu Katrina.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×