Sony Xperia XZ Premium începe să primească actualizarea la Android 8.0 Oreo; Vine şi funcţia de scanare 3D de pe XZ1

1.559 ori
<b>Sony Xperia XZ Premium începe să primească actualizarea la Android 8.0 Oreo; Vine şi funcţia de scanare 3D de pe XZ1</b>De astăzi smartphone-ul Sony Xperia XZ Premium a început să primească actualizarea la Android 8.0 Oreo, release ce aduce printre altele și acea funcție inedită de scanare 3D pe care am văzut-o debutând alături de modelul Xperia XZ1

Sony Xperia XZ Premium este singurul telefon cu ecran 4K din 2017 şi ca atare ar fi păcat să fie neglijat la capitolul actualizări software. Ne bucură deci vestea că Android 8.0 Oreo a început să sosească pe flagship-ul Sony din prima jumătate a acestui an.

Trebuie spus că nu ne miră acest lucru, Sony lucrând cu Oreo de ceva vreme şi chiar lansând două telefoane cu acest OS preinstalat încă de la IFA 2017 la începutul lunii trecute. Sony devine astfel primul mare producător de telefoane Android care oferă actualizarea la Android Oreo în formă finală pe terminalele sale. Asta în condiţiile în care şi Android Nougat a sosit la timp.

Sunt roadele pe care niponii le culeg după un program amplu de beta, care aducea cel mai nou software pe terminalele Sony, utilizatorii oferind feedback timp de multe luni. Android 8.0 Oreo vine la pachet cu Notification Dots, mod Picture in Picture, mici schimbări grafice, o reanjare de iconuri în zona Quick Settings şi Play Protect. Totuşi la XZ Premium s-a plusat şi cu 3D Creator, funcţie inaugurată de Xperia XZ1 şi testată şi de noi în recenzia recent publicată.

Acea funcţie va permite să scanaţi obiecte şi persoane în 3D, folosind camera principală. Scanările sunt aşa detaliate, că se produce o reprezentare digitală 3D care poate fi scoasă la o imprimantă 3D. Xperia XZ Premium mai primeşte şi Predictive Capture (Smile) şi Autofocus Burst. Prima face fotografii automat când detectează sambet, iar a doua capturează fotografii mai clare ale obiectelor în mişcare.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×