Sony Xperia 1 are primul ecran OLED 4K cu rezoluţie constantă din segmentul smartphone

3.718 ori
<b>Sony Xperia 1 are primul ecran OLED 4K cu rezoluţie constantă din segmentul smartphone</b>Sony este de departe compania cu cele mai multe telefoane cu ecran 4K până la acum, 4 la număr dacă nu mă înşeală memoria. Din păcate, ecranele 4K de până acum nu păstrau acea rezoluţie constant, ci doar la playback video

Sony este de departe compania cu cele mai multe telefoane cu ecran 4K până la acum, 4 la număr dacă nu mă înşeală memoria. Din păcate, ecranele 4K de până acum nu păstrau acea rezoluţie constant, ci doar la playback video şi în anumite aplicaţii. Ei bine, noul flagship Xperia 1 are 4K constant şi peste tot în interfaţă.

Xperia 1

Xperia 1 este şi primul telefon cu ecran OLED 4K, iar el a debutat la MWC 2019 cu ineditul aspect 21:9 (CinemaWide). Moderatorii de pe un forum oficial Sony sunt cei care au detaliat aspectul legat de interfaţă şi omniprezenţa sa. Xperia XZ2 Premium avea şi el ecran 4K anul trecut, dar trecea la Full HD în majoritatea aplicaţiilor şi în interfaţă.

Pe noul flagship Xperia 1 totul este prezentat în 3840 x 1644 pixeli. Trebuie totuşi precizat că sunt încă multe aplicaţii care nu suportă 4K nativ şi vor funcţiona în Full HD până vine suportul oficial. Aplicaţii native care suportă rezoluţia UHD sunt Home Screen, Gallery, Settings, alături de clasicele Netflix şi YouTube.

Alte aplicaţii li se vor alătura pe măsură ce ne apropiem de debutul telefonului în magazine. Încă nu e clar când se va întâmpla acest lucru, dar ştim că în Marea Britanie de exemplu handsetul este aşteptat prin mai la suma de 983 de euro.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×