Sony Xperia XZ trece prin testele clasice de anduranţă: îndoire, ardere, zgârieturi (Video)

1.272 ori
<b>Sony Xperia XZ trece prin testele clasice de anduranţă: îndoire, ardere, zgârieturi (Video)</b>Noi am testat deja Sony Xperia XZ, telefon lansat la IFA 2016 şi am fost încântaţi de camera sa, dar şi de designul inedit în peisajul actual smartphone. Teste ceva mai hardcore au făcut şi băieţii de la JerryRigEverything, cele pe bază de zgârieturi..

Noi am testat deja Sony Xperia XZ, telefon lansat la IFA 2016 şi am fost încântaţi de camera sa, dar şi de designul inedit în peisajul actual smartphone. Teste ceva mai hardcore au făcut şi băieţii de la JerryRigEverything, cele pe bază de zgârieturi, îndoiri şi arsuri. Hai să vedem cum rezistă telefonul cu cea mai bună stabilizare a camerei de pe piaţa în acest moment.

La testul de zgârieturi am aflat că ecranul se zgârie la un vârf ascuţit de nivel 6, un rezultat clasic, care înseamnă că nu va fi zgâriat uşor de chei sau monede în buzunar sau geantă. Spatele telefonului e destul de uşor de zgâriat, mai ales bară de jos, din plastic, dar din fericire Xperia XZ are o cameră acoperită cu sticlă rezistenta la zgârieturi. Acesta e un upgrade fata de Xperia Z5 Premium, care avea lentila camerei acoperită cu plastic.

Se pare că şi marginile telefonului sunt acoperite cu plastic, deci cam uşor de zgâriat. Odată zgâriat scannerul de amprente lateral, cel integrat în butonul Power, acesta a devenit inutilizabil. O performanţă bună a fost cea a ecranului, care a rezistat la 13 secunde cu arsura brichetei şi apoi panoul s-a răcit foarte rapid. A urmat şi probabil cel mai interesant test, cel de îndoire, care a făcut terminalul să pară un pic mai vulnerabil decât alte modele preponderent metalice ale acestui an.

Chiar dacă handsetul nu se rupe şi nu are daune catastrofice, el se poate îndoi totuşi dacă aplicaţi forţa echivalentă unei aşezări pe scaun cu el în buzunarul din spate, mai ales dacă e vorba de o persoană mai corpolenta. Practic singurele defecte clare sunt marginile din plastic şi scannerul de amprente care nu mai funcţionează după zgârieturi. O listă cu prețuri găsiți într-un alt articol al nostru.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×