Steve Ballmer și declarațiile sale optimiste cu privire la Windows Phone 7

Autor:  | Publicat în:  Windows Phone 1.124 ori
<b>Steve Ballmer și declarațiile sale optimiste cu privire la Windows Phone 7</b>Atenția tuturor este concentrată pe Windows 8 și versiunile ce pot fi downloadate și instalate. Fiecare își dă cu părerea la noutățile interfeței, funcțiile încorporate. Multă lume se grăbește să vadă sfârșitul iOS și victoria...

Atenția tuturor este concentrată pe Windows 8 și versiunile ce pot fi downloadate și instalate. Fiecare își dă cu părerea la noutățile interfeței, funcțiile încorporate. Multă lume se grăbește să vadă sfârșitul iOS și victoria Microsoft cu al său Windows 8.

M-am uitat și eu la clipurile de prezentare ce au apărut precum ciupercile după ploaie pe YouTube. Văd o interfață ce la nivel de ansamblu pare portată din Windows Phone 7. Cifrele de vânzări ale telefoanelor cu WP7 sunt sub 2.5 milioane unități de la lansarea din octombrie 2010. Este infinit de puțin dacă luăm în calcul ambițiile Microsoft care dorește să lupte de la egal la egal cu iOS și Android promovate de Apple și respectiv Google.

Au tras tare să creeze și un univers de aplicații în Windows Phone 7 Marketplace și s-a depășit borna de 30.000 de aplicații. Telefoane cu Windows Phone 7.5 Mango au fost anunțate, dar nu au ajuns și în magazine: HTC Titan, HTC Radar, Samsung Focus S și Focus Flash.

Declarațiile lui Ballmer:
“Nu am vândut cât ne-am fi dorit în acest prim an”
“Nu spun că sunt fericit unde am ajuns, dar sunt foarte optimist în ceea ce privește unde am putea fi”
“Cu Nokia avem un partener cu hardware dedicat ce produce doar telefoane cu Windows Phone”
“Ei (n.m.:Nokia) nu creează nimic pe Android sau pe alt sistem de operare”

Se pare că Microsoft se bizuie pe Nokia în mare parte. Compania finlandeză a impresionat ca hardware prin N9 și dacă vor face o treabă similară și cu primul WP7 ar fi o bulă de aer pentru Steve Ballmer & Microsoft.

Le lipsește un telefon care să lupte de la egal la egal în zona de supersmartphone-uri ca SGS II, HTC Sensation, iPhone 4 pe 2010 și viitorul iPhone 5.

Sunt conștient de importanța unui al treilea ecosistem (sistem de operare, aplicații și telefoane cu priză la public) care să pună presiune pe Apple și Google. Doar Microsoft mai poate accede în segmentul de top. Samsung cu Bada, HP a pus cruce webOS, LG și HTC caută înfrigurate o soluție - nu au nici măcar o șansă ipotetică.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×